Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [597. rész]


2021-03-20

Ilyen az erőszak véget nem érő ciklusa...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 597. rész

CEPHALIC CARNAGE - 'Endless Cycle Of Violence'

A Cephalic Carnage egy amerikai death metal zenekar. 1992-ben alakultak meg Denverben. Lemezeiket a Relapse Records és a Headfucker Records kiadó jelenteti meg. Mindeddig hat nagylemezt adtak ki.

A Cephalic Carnage dalaira jellemző a humor is. A 'Dying Will Be the Death of Me' című daluk a metalcore stílust szatirizálta, míg a 'Black Metal Sabbath' című számuk egyszerre utalás a Black Sabbath-ra és a black metal műfajra. A death metalon kívül más zenei elemeket is becsempésznek dalaikba, például a jazzt vagy a surf-rockot. A zenekar saját zenei stílusukat "hydrogrind"-ként írta le, ami azt jelenti, hogy a zenekar több egyéb elemet is felhasznál dalaik során; illetve a marihuánára is utalást tesz a kifejezés. Dalaik időtartama is változékony: akadnak pár másodperces nótáik, "normális" időtartamú számok (3-4 perc), illetve 18-19 perces dalok egyaránt.

A Cephalic Carnage zenekart 1992-ben alapította Lenzig Leal énekes, valamint az egykori dobos, Anthony Chavez és a gitáros Zac Joe. Első körben egy demó-EP-t rögzítettek ('Scrape My Lungs', 1993), de aztán visszavonulót fújtak, egészen 1996-ig, amikor is bevették köreikbe John Merryman dobost, Steve Goldberg gitárost és Doug Williams basszert. Az újjáalakulás után megjelen a második demó-EP, 'Fortuitous Oddity'; 1997-ben pedig megrendezésre került az első Cephalic Carnage-turné (amit maguk a bandatagok finanszíroztak).

1998-ban a banda felkeltette az olasz Headfucker Records lemezkiadó figyelmét, ami még abban az évben ki is adta a hivatalos debütáló albumot, mely a 'Conforming to Abnormality' címet viseli. Williams 1999-ben lépett ki a csapatból, hogy tagja lehessen az újonnan alakuló Origin zenekarnak. Helyére Jawsh Mullen-t vették. 1998 és 1999 között olyan fesztiválokon lépett fel a Cephalic Carnage, mint a Milwaukee Metalfest, a Dallas Grindfest, az Ohio Deathfest és a Denver Hatefest.

2000-ben a Cephalic Carnage átigazolt az amerikai Relapse Records-hoz, és kiadta második, 'Exploiting Dysfunction' című nagylemezét, amit követően a Napalm Death és a The Dillinger Escape Plan társaságában turnéztak.

'Lucid Interval' címmel jelent meg a csapat harmadik stúdióalbuma 2002 augusztusában. Egy hónappal később Kanadában, majd az USA-ban turnéztak két német veterán banda, a Kreator és a Destruction előzenekaraként. 2003 májusában részt vettek az észak-amerikai North American Contamination turnén (melyen többek közt fellépett a Mastodon is). Az év szeptemberében a Cephalic Carnage és Madball turnézott közösen, a Hatebreed előzenekaraként, a Rise of Brutality elnevezésű körúton.

2004 szeptemberében a banda felvette következő, 'Anomalies' című albumát, aminek producere Dave Otero volt. Darren Doane rendezte a banda 'Dying Will Be the Death of Me' című számának hivatalos videoklipjét, amit az MTV Headbanger's Ball műsorában mutattak be először. Az 'Anomalies' hivatalosan 2005 márcisuában jelent meg. Ezt követően a banda ismét Észak-Amerikában turnézott.

Mullen 2006 januárjában lépett ki a bandából, hogy a jövőben elsősorban tanulmányaira koncentrálhasson. A maradék bandatagok helyére Nick Schendzielos-t szemelték ki. 2006 márciusában kirabolták a zenekari stúdiót; de áprilisban gond nélkül turnézhatott a banda USA-szerte, majd júniusban Európában is (a Darkest Hour társaságában).

A Cephalic Carnage következő stúdióalbumát 2006 végén rögzítette; a megjelenés 2007 márciusában volt esedékes, 'Xenosapien' címen. Ezt követően a Brujeria közreműködésében turnéztak, majd májusban - Európában - kezdetét vette a hivatalos Xenosapien World Tour, aminek folytatása a nyári Summer Slaughter koncert-sorozat volt. Ekkoriban filmesítették meg 'Endless Cycle of Violence' című számukat. 2007 novemberében ezúttal a banda turné-buszát rabolták ki (nyoma veszett a teljes turné-bevételnek - nagyjából $4,000, egy laptopnak - rajta több mint $2,000 értékű zenei programokkal, egy iPod-nak és különböző személyes tárgyaknak).

2008 áprilisában a Cephalic Carnage újra kiadta 'Conforming to Abnormality' című albumát a Relapse Records által; majd egy fél évvel később részt vettek egy japán mini-turnén. 2009 júniusában a Cattle Decapitation és a Withered társaságában turnéztak az USA-ban, de végül - szervezési problémák miatt - ez a körút félbeszakadt. 2009 októberében kiadták 'Vaporized' című számuk hivatalos videoklipjét, bejelentettek egy 'Live at Your Mom's House' című koncert-DVD-t, valamint nekiláttak soron következő nagylemezük munkálatainak.

A Cephalic Carnage 2010 augusztusában adta ki hatodik, 'Misled by Certainty' című nagylemezét; néhány héttel később pedig újra megjelentették a 'Lucid Interval' albumot.

Habár a Cephalic Carnage hivatalosan jelenleg is aktív, a banda évek óta nem lépett színpadra és nem adott ki új dalt / albumot. A csapat egyes tagjai olyan bandákban zenélnek jelenleg, mint a Brujeria, a Legion Of Death és a Job For A Cowboy.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [597. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás