Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [599. rész]


2021-03-27

A szabály alól mindig van kivétel...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 599. rész

VANIZE - 'Exception To The Rule'

A Vanize egy német heavy metal banda, amit Peter Dirkschneider énekes (az Accept-ből ismert Udo Dirkschneider öccse) alapított 1989-ben. A zenekar további alapító tagjai a következők: Marcus Bielenberg basszusgitáros (ex-Danton, ex-Mordor, ex-Majesty, ex-Razorback, ex-U.D.O., ex-Metalforce), Pierre Fienhold dobos (ex-Razorback), valamint Rolf Munkes (Crematory, Empire, Razorback, ex-Majesty, ex-Tony Martin) és Markus Becker gitárosok.

A Vanize "színtiszta, 100% germán heavy metal zenét" játszik. Három évtizedes fennállásuk során egy demó-lemezük és négy teljes értékű hivatalos stúdióalbumuk jelent meg. A bemutatkozó demó, a három számos 'Vanize' 1993-ben jelent meg limitált kazettán. Ezt követte a banda első nagylemeze, a 'Twins?', amit 1995-ben adott ki a Cheerlo Records. A második album, a 'Bootlicker' 1999-ben jelent meg, a Breaker Records által, amely kiadó a következő évben piacra dobta a harmadik Venize albumot, a 'Highproof' című anyagot. Hat évre rá készült el és jelent meg a banda negyedik (egyben legutóbbi) stúdióalbuma, a 'Raw', amit már a Mystic Empire kiadó gondozott.

A Vanize fennállása során megfordult a bandában Németország egyik legkelendőbb dobosa, André Hilgers (Bonfire, Silent Force, ex-Nuclear Blast Allstars, ex-Axxis, ex-Empire, ex-Rage, ex-Razorback, ex-Sinner, stb.) is, de a legutóbbi ismert felállás a következőképpen nézett ki:

Peter Dirkschneider (ex-Danton) - ének
Markus Becker - gitár
Tom Nendza (ex-Rumble Militia, ex-Dee-Tail, ex-Strykken) - basszusgitár
Martin "Mattes" Pfeiffer (ex-Fatal Embrace, ex-Hardway, ex-Pink Paranoia) - dobok
Carsten Hensel - gitár

A Vanize zenekarnak hivatalos oldala is van, habár immáron 15 esztendeje nem hallat magáról a banda...


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [599. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás