Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [601. rész]


2021-04-07

Egy fiatal thrash banda révén ismerhetjük meg a "gyötrelmes valóságot".

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 601. rész

HAZZERD - 'A Tormented Reality'

A kanadai thrasher Hazzerd együttest Dylan Westendorp dobos-énekes és Brendan Malycky gitáros, vagyis két Calgary-beli tinédzser alapította, akik olyan thrash-legendák előtt akarták leróni tiszteletüket, mint az Overkill, a Metallica és az Anthrax. A csapat önálló finanszírozású debütáló EP-je, a 'Victimize the Innocent' 2014-ben jelent meg. A következő évben a banda bevette soraiba a 18 éves szólógitárost, Toryin Schadlich-t, de a végleges felállás 2017-re alakult ki, miután David Sprague basszusgitáros is taggá vált. A Hazzerd ezután vette fel első nagylemezét, a 'Misleading Evil'-t, ami a kanadai World War Now Records kiadó dobott piacra.

A Hazzerd 2019-ben kötött új lemezszerződést; méghozzá az M-Theory Audio Records-szal. A Marco Barbieri és David Ellefson (Megadeth) által alapított cég azután figyelt fel a bandára, hogy a Megadeth frontember Dave Mustaine saját rádió-műsorában (Gimme Radio) promótálta őket. Az új szerződésen felbuzdulva a csapat be is vonult a Calgary-beli MCC Recording Stúdióba, hogy felvegye második, 'Delirium' című nagylemezét, melynek keverését és maszterizálását Johnny Gasparic (Into Eternity) végezte el; borítóját pedig a híres fehérorosz thrash-illusztrátor, Andrei Bouzikov tervezte.

A 'Delirium' album 2020. január 17-én jelent meg (digitálisan, kazettán, CD-n és LP-n), az alább látható borítóval és dallistával:

01. Sacrifice Them (In The Name Of God)
02. A Tormented Reality
03. Sanctuary For The Mad
04. Victim Of A Desperate Mind
05. Call Of The Void
06. Dead In The Shed
07. Illuminated Truth
08. Waking Nightmare
09. The Decline
10. The End (Outro)

Az első két kedvcsináló single-dal, az 'A Tormented Reality' és a 'Victim Of A Desperate Mind' Rafael Ortega (Apocalyptic Visions) által készített, hivatalos szöveges videó formájában jelent meg. Később napvilágot látott a 'Waking Nightmare' próbatermi videoklipje is (amit Toryin Schadlich gitáros pincéjében forgattak). Ezekkel vezették fel az album megjelenését.

A Hazzerd a 2010-es években olyan legendák társaságában turnézott, mint a Striker, a Vicious Rumors, az Archspire, a Spellcaster és a Grim Reaper, valamint felléptek Kanada leghíresebb metal-fesztiváljain (Loud As Hell, Armstrong MetalFest) is. Legutóbbi koncertjeiket 2019 októberében bonyolították le, a Hatchet előzenekaraként.

Bővebb infók és hírek a bandáról, valamint a jövőbeni a koncertekről a Facebookon olvashatók. A Hazzerd eddig megjelent kiadványait végighallgatni és megrendelni a Bandcampen lehet.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [601. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás