Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

LALU - a Frontiers-hez igazolt a francia prog-metal projekt


2021-04-07

Az olasz Frontiers Music Srl kiadó kötött lemezszerződést a Lalu nevezetű progresszív metal-projekttel.

A Lalu nevű formációt egy francia zeneszerző / billentyű / producer, Vivien Lalu hozta létre 2004-ben (ő Noelle és Michel Lalu fia, akik tagjai voltak a hetvenes években a neves francia prog-bandának, a Polène-nek). Több mint 15 évvel a Lalu megalakulása után elkészült a projekt harmadik albuma, a 'Paint the Sky', ami a csapat új kiadója, a Frontiers vett gondozása alá. Az előzetes közlemény szerint a 'Paint the Sky' "a Lalu és Vivien egész karrierjének legerősebb, legkiforrottabb albuma".

Lévén két tehetséges prog-zenész fiaként született és nevelkedett, Vivien-t egész életében ez a műfaj vette körül. Ezen élményei és tapasztalatai mentén alkotott meg hősünk egy újabb, gyökerekhez hű progresszív rock / metal albumot. Viven rengeteget dolgozott a 'Paint the Sky' albumon, míg minden részlet a helyére nem került. 2020 májusában kiderült az is, hogy a Lalu-nak új énekese lesz a jövőben: ő nem más, mint a legendás Damian Wilson (Arena, Headspace, Threshold), aki a komplett 'Paint the Sky' albumon vokálozik. A Lalu új felállását továbbá Jelly Caldarelli dobos és Joop Wolters gitáros-basszer alkotja; de rajtuk kívül még több neves vendég is szerephez jutott az albumon - az ő nevüket a közeljövőben jelentik be.

Hamarosan jönnek a friss hírek...

A Lalu első albuma, az 'Oniric Metal' a világ minden táján nagy sikereket aratott. Ez a lemez azután készült el, hogy Vivien együttműködött a Shadow Gallery-vel a 'Digital Ghosts' albumon, melynek révén új távlatok nyíltak karrierjében. Az 'Oniric Metal' megjelenését követően elindultak a második Lalu-ópusz, az 'Atomic Ark' munkálatai. Míg az első lemezt Viven Lazlo Jones-szal közösen írta és rögzítette, a második anyagon minden kompozíció és dalszerzői munka az ő egymaga nevét dícséri. Az 'Atomic Ark' lemezen egyébként Martin LeMar énekes, Mike LePond basszusgitáros (Symphony X), Simone Mularoni gitáros (DGM) és Virgil Donati dob-mester (Planet X, Steve Vai, Allan Holdsworth) játszik, néhány világhírű billentyűs - Jens Johansson (Stratovarius), Jordan Rudess (Dream Theater), stb. - közreműködésében; a 2013-ban megjelent 'Atomic Ark' tehát egy masszív és nagyszabású megmozdulás volt Vivien részéről, aki 2014-ben nem mellesleg néhány all-star koncertet is lebonyolított az 'Atomic Ark' illusztris felállásával. Ezen koncertek hanganyagából állították később össze az első Lalu-koncertlemezt, a 'Live at P60'-t, ami 2015 júniusában látott napvilágot.


LALU - a Frontiers-hez igazolt a francia prog-metal projekt
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás