Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [603. rész]


2021-04-14

Power metal Nyugat-Európából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 603. rész

MANIGANCE - 'Héritier'

A Manigance egy francia progresszív power metal banda, amit 1995-ben alapított François Merle, Daniel Pouylau és Didier Delsaux. Első produktumuk egy 6 számból álló mini-album, a 'Signe de vie' volt, amit a Brennus Music adott ki 1997-ben. Ezt követte az első teljes értékű stúdióalbum, az 'Ange ou démon', ami 2002-ben jelent meg, az NTS kiadó által. A Manigance együttest 2003-ban a "Legjobb francia zenekarnak" járó díjjal jutalmazt a helyi Hard Rock Magazin. A banda ezt követően sorozatban gyártotta az új albumokat: 2004-ben, 2006-ban, 2011-ben, 2014-ben és 2018-ban is kiadtak egy-egy új nagylemezt. 2018 márciusában bonyolították le karrierjük legnagyobb európai turnéját; méghozzá a tunéziai Myrath zenekar társaságában. A csapat jelenlegi (2021) felállását Carine Pinto énekesnő, François Merle és Lionel Vizerie gitárosok, Stéphane Lacoude basszusgitáros és Patrick Soria dobos alkotja.

A Manigance a kezdetekben feldolgozás-bandaként működött: elsősorban Van Halen, Pretty Maids, Toto és Judas Priest dalokat játszottak, de miután a Brennus Music kiadó szerződést kötött velük, megalkották első saját dalaikat, melyek mindeddig 6 teljes értékű nagylemezen, 1 EP-n és 1 koncertlemezen kaptak helyet.

Rovatunk mai epizódjában, a 2004-es 'D'un autre sang' albumot elevenítjük fel, ami a 2002-es debüt-album, az 'Ange ou démon' folytatása. Míg a banda bemutatkozó albuma elsősorban progresszív metal stílust képviselt (a Dream Theater vagy például a Vanden Plas vonalán), addig a 'D'un autre sang' zeneisége súlyosabb és kevésbé komplex; jóval inkább a power metal stílust képviseli (ahogy innentől fogva az összes több Manigance album is). Továbbá ez volt a banda első albuma, aminek dalszerzői munkáiba minden bandatag egyenes arányosságban hozzájárult. A gitárszólókért az a Bruno Ramos felelt, aki annak idején a legendás Sortilège zenekarban is játszott; de ennek ellenére az elsőszámú gitárosa és producere a bandának mindvégig François Merle volt. Vendégként egyébként a német Freedom Call gitárosa, Cédric Dupont szólózott a lemez 'Maudit' című számában. A 'D'un autre sang' lemezborítóját Jean-Pascal Fournier-re bízták, aki korábban olyan bandáknak dolgozott, mint az Edguy vagy a Nightmare. A 'D'un autre sang' egyébként világszerte nagy sikereket ért el - ennek köszönhetően hívta a zenekart közös francia turnéra az Adagio; és közös európai körútra a Stratovarius.

A Manigance azóta további négy stúdiólemezt és egy koncertlemezt adott ki. Legutóbbi nagylemezük, a 'Machine Nation' 2018. február 5-én látott napvilágot, a Verycords kiadó jóvoltából. Ez a csapat utolsó albuma, amin Didier Delsaux énekel; lévén az eredeti vokalista távozását követően női frontemberre váltottak, Carine Pinto (ex-KingCrown) személyében.

A Manigance jelenleg is új albumán dolgozik, aminek megjelenése 2021 végére várható.

Bővebb infók, friss hírek: www.manigance.org


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [603. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás