Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a 25 éves DIE APOKALYPTISCHEN REITER zenekar új klipes száma, az 'Aletheia' - megjelent az új album!


2021-07-02

A Die Apokalyptischen Reiter idén ünnepli fennállása 25. évfordulóját, aminek alkalmából egy különleges zenei élményt adományoznak a rajongóknak.

A Die Apokalyptischen Reiter új projektje egy dupla album, ami 'The Divine Horsemen' címmel került rögzítésre 2020 őszén, mindössze 2 nap leforgása alatt. A bandatagok, a hangmérnökök és néhány jóbarát 48 órára bezárkózott a zenekari próbaterembe, hogy felvegyen 500 percnyi improvizációs "zenei mágiát", ami stílusilag mindent felöl a gyilkos grind-tól kezdve, a tribal-metal műfajjal bezárólag, magában foglalva a black metalt és a pszichedelikus / trip zenét is. Az 500 percet végül leredukálták egy 80 percnyi hosszúságú, dupla CD-vé / LP-vé, melynek produceréül Alexander Dietz-et (Heaven Shall Burn) választották.

A végeredmény egy különleges, lenyűgöző, elbűvölő muzikális kaland, ami különféle műfajokon és hangzás-világokon keresztül kápráztatja el a gyanútlan hallgatókat. Számos effektek és különböző hangszerek (didgeridoo, djembe, Doumbek, gong, hárfa, stb.) színesítik a kvintett szónikus arzenálját, melyet kiegészítvén az improvizált, több-nyelvű vokálok teszik még gazdagabbá a 'The Divine Horsemen' kulturális esszenciáját.

A Die Apokalyptischen Reiter közleménye így szól: "Több mint 10 év telt el azóta, hogy egy illuminált tábortüzi estén Dél-Tirolban először felvetődött egy gyors, "kétnapos" lemez ötlete. A 2020-as évben - ami bandánk fennállásának 25. évfordulója - pedig meg is ajándékoztuk magunkat ezzel a projekttel. Öt jóbarát együtt zenélt, elengedte magát és a múltat, és mindenféle korlátozás nélkül belevágott a kísérletezésbe. Próbákat sem folytattunk, és előre sem gyakoroltunk be semmit: ez a zene, a maga legősibb formájában; a pillanatnak élve. Két napig újra mi lehettünk a múlt vad gyermekei, akik mára a történelem felnőtt embereivé váltak. Lerombolhatjuk és újjáéleszthetjük magunkat mindössze néhány óra leforgása alatt? Pont mint a régi időkben, amikor még mit sem tudtunk a zenéről; nem volt semmi jó és rossz... egyszerűen csak berobbant a dolog! Ehhez a kalandhoz kívánunk nektek kellemes időtöltést! Maugnknak pedig boldog születésnapot!".

CD1
01. Tiki
02. Salus
03. Amma Guru
04. Inka
05. Nachtblume
06. Aletheia
07. Duir
08. Children Of Mother Night

CD2
01. Uelewa
02. Haka
03. Simbi Makya
04. Wa He Gu Ru
05. Akhi
06. Ymir
07. Eg On Kar

A 'The Divine Horsemen' 2021. július 2-án látott napvilágot, a Nuclear Blast jóvoltából; méghozzá limitált dupla LP-n és CD, melyek szövegkönyveit az énekes Fuchs illusztrációi díszítenek; valamint természetesen digitális formában. A rendeléseket itt lehet leadni.

A kiadvány első ízelítője, a 'Tiki' című szám hivatalos "rituáléja" itt érhető el:

Ezt követően megjelent a 'Nachtblume' című szám szöveges videoklipje is. Ezt a dalt "az éj fekete sötétsége és az észak végtelen ereje", illetve egy 1834-es költemény (Joseph von Eichendorff) inspirált. Egyben ez a D.A.R. eddigi legrövidebb játékidejű dala.

A harmadik single-dal, a 'Ymir' egy ősi germán mítológiai lényről szól. "Ebben a dalban egy jég-világot mutatunk be; az örökös fagy birodalmát, ami eme ősi hermafrodita óriás emlékére épült. A dal magasztos hangzása nem mellesleg kéz a kézben jár a videóban látható, erőteljes képi világgal" - közölte a banda.

Az album megjelenésének napján közzétették továbbá az 'Aletheia' című szám hivatalos videóját is:

A Die Apokalyptischen Reiter legutóbbi, 10. nagylemeze 'Der rote Reiter' címmel jelent meg, 2017. augusztus 25-én. Erről bővebben itt írtunk.


Itt a 25 éves DIE APOKALYPTISCHEN REITER zenekar új klipes száma, az 'Aletheia' - megjelent az új album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás