Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [605. rész]


2021-04-21

Beindult a háborús gépezetet, hogy elpusztítson mindent, ami ellene van az Igaz Heavy Metalnak.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 605. rész

SACRED STEEL - 'Maniacs Of Steel'

A Sacred Steel egy német power / speed metal banda, ami 1996 óta aktív.

"A Sacred Steel nem heavy metalt játszik. A Sacred Steel maga a heavy metal; pontosabban: a "true" heavy metal. A '90-es évek közepén, amikor a klasszikus metalzene a túlélésért harcolt - de végül vesztett -, néhány német, trendekbe beleunt fanatikus úgy döntött, megalapít egy új bandát, mely az olyan legendák örökségét hivatott ünnepelni, mint az Agent Steel, a Mercyful Fate, a Sanctuary, az Omen, a Cirith Ungol, a korai Manowar és a Helstar. A Sacred Steel tagjai nem csak hogy sikerre vitték az ügyet, de leigazolta őket a híres Metal Blade Records is, mint az első német partnerüket. A bandának tehát kétségkívül nagy szerepe van az európai heavy metal-színtér feltámasztásában".

Annak ellenére, hogy a Sacred Steel hivatalosan 1996-ban alakult, a zenekar gyökerei a '80-as évek derekáig vezethetők vissza, amikor minden bandatag különféle underground metalbandákban zenélt. A Sacred Steel-ként működő csapat első sikerét azután érte el, hogy a kezdetekben olyan bandák társaságában turnéztak, mint például a Blitzkrieg. Ennek köszönhetően igazolta le őket a Metal Blade Records 1997 áprilisában (ezzel a Sacred Steel lett a Metal Blade első német származású partnere).

A Sacred Steel debütáló albuma 'Reborn in Steel' címmel jelent meg 1997 októberében, és azóta is komoly rajongói / sajtóbeli sikereknek örvend. A Sacred Steel rövid időn belül Németország egyik elsőszámú metalzenei exportájává vált - köszönhető ez többek közt annak is, hogy éppen ekkoriban volt esedékes a "true metal" műfaj reneszánsza (gondoljunk például a HammerFall-ra).

A Sacred Steel két további albumot adott ki a Metal Blade égisze alatt: a 'Wargods of Metal' (aminek producere a legendás Bill Metoyer volt) 1998-ban, a 'Bloodlust' című koncept-album pedig 2000-ben látott napvilágot.

A banda számos európai fesztiválon fellépett - javarészt underground rendezvényeken, de olyan világhírű fesztiválokon is, mint például a Wacken Open Air. Emellett együtt turnéztak többek közt a Primal Fear és a Children Of Bodom zenekarokkal.

Miután átigazoltak a Massacre Records kiadóhoz, forgalomba hozták negyedik, 'Slaughter Prophecy' (2002) című albumukat, melyen - attól függetlenül, hogy hűek maradtak a "true-metal" stílushoz - olyan műfajokkal is kísérleteztek, mint a doom metal és a death metal. A csapat eredeti felállásának utolsó albuma az 'Iron Blessings' volt, ami 2004 októberében jelent meg. Ennek lemezbemutató koncertjének felvételét hivatalos CD-n és DVD-n is kiadták később (2006 - 'Live Blessings').

Egy egyéves szünetet követően Jörg Michael Knittel és Oliver Großhans, a két eredeti gitáros kilépett a felállásból, hogy megalapítsa saját death metal-projektjét, a My Darkest Hate-et. Jens Sonnenberg basszusgitárról gitárra váltott; két új tag pedig csatlakozott a bandához, Kai Schindelar basszusgitáros és Jonas Khalil gitáros személyében (ez utóbbi korábban a banda roadie-ja volt).

2006-ban megjelent az új felállás első albuma, amit a Sodom producerével, Harris Johns-szal közösen rögzítettek. A 'Hammer of Destruction' egy vérbeli "vissza a gyökerekhez" album, ami tele erős metal-himnuszokkal, melyekre olyan legendák voltak nagy hatással, mint a Metallica, az Iron Maiden, a Jag Panzer, a Megadeth vagy a Helstar. Ez a lemez ismét nagy sikereket aratott a hallgatóság és a metal-sajtó körében. A banda meg is filmesítette az album egyik dalát, a 'Maniacs Of Speed'-et.

Következő sorlemezük, a 'Carnage Victory' 2009 októberében látott napvilágot, kiegészítve egy bónusz DVD-vel, amire a 2009-es Queens Festival fellépése került fel. Az újabb nagylemezre négy évet kellett várni: 2013 februárjában jelent meg a 'The Bloodshed Summoning', amit már a Cruz Del Sur Music kiadó gondozott.

A Sacred Steel legutóbbi stúdiólemeze a banda fennállásának 20. évfordulója alkalmából jelent meg, 2016 októberében. A stílszerűen 'Heavy Metal Sacrifice'-nak elnevezett nagylemezt a kempteni Music Factory Stúdióban rögzítette a banda, Christian Schmid producelésében. A 'Heavy Metal Sacrifice' - a hivatalos közlemény szerint - a banda "legimpozánsabb anyaga", melyen - a címadó dal mellett - olyan "metal-himnuszok" kaptak helyet, mint a 'Let There Be Steel', a 'Hail The Godz Of War' és a 'Children Of The Sky'. "A Sacred Steel tehát újra is beizzította a háborús gépezetet, és készen áll elpusztítani mindent, ami ellene van az Igaz Heavy Metalnak".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [605. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás