Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [606. rész]


2021-04-24

Ma a modernkori post-punk zene van terítéken.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 606. rész

SEXTILE - 'Visions Of You'

A Sextile egy amerikai post-punk csapat, ami 2015-ben alakult Kaliforniában. Az együttest jelenleg a két alapító, Brady Keehn (ének, gitár, elektronika) és Melissa Scaduto (dobok, elektronika) alkotja. A banda nevét az asztrológiában az egyik leggyakrabban használt kifejezésről, a "fényszögről" kapta.

A Sextile alapvetően okkult témájú post-punk és elektronikus rock stílusokban utazik, de dalaikban olyan műfajok is éreztetik hatásukat, mint az indusztriál, a surf-punk, a psychobilly és az ambient. Hatásaik között olyan előadókat emlegetnek, mint a Christian Death, a Coil, Brian Eno, a The Cramps és a The Haxan Cloak. Későbbi munkággásuk alatt a goth, az EBM és a darkwave műfaj is fontos szerepet kapott zenéjük megszólalásában.

A Sextile-t 2015-ben alapította Keehn és Scaduto, miután a páros Brooklyn-ből Los Angeles-be költözött. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Kenny Elkin basszusgitáros és Eddie Wuebben multi-instrumentalista is. Első lemezszerződésüket a Felte Records-szal kötötték meg, miután sikeres, Los Angeles-környéki turnékat bonyolítottak le a Ritual Howls zenekar társaságában.

A Sextile debütáló albuma, az 'A Thousand Hands' még a megalakulás évében jelent meg. Ennek folytatása, az 'Albeit Living' album 2017-ben látott napvilágot. Elkin-t ekkoriban váltotta le Cameron Michel basszusgitáros. 2018-ban a Sextile kiadta 'Current Affair' és 'Paradox' című kislemez-nótáit, valamint a '3' című EP-t; a zenekari felállás pedig újra lecsökkent a két alapító tagra.

A Sextile 2019-ben fújt visszavonulót, miután Keehn és Scaduto úgy döntöttek, egyéb projektjeikkel (Panther Modern, S. Product) kívánnak foglalkozni. A Sextile eredeti gitárosa, Eddie Wuebben 2019-ben, 29 éves korában elhunyt.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [606. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás