Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Második visszatérő albumát adja ki a FARGO együttes - itt az első új dal, a 'Rain Of Champagne'!


2021-06-12

A Fargo együttes hatodik stúdiólemeze a 'Strangers D'Amour' címet kapta.

A Fargo jelenlegi felállását a két alapító, Peter Ladwig (ének, gitár) és Peter "Fargo-Pedda" Knorn (basszusgitár), valamint Nikolas Fritz (Mob Rules) dobos alkotja. A zenekar a 2018-as visszatérő, 'Constellation' című album folytatásaként jelenteti meg hatodik sorlemezét, a 'Strangers D'Amour'-t, bebizonyítván, hogy "a banda neve minden tekintetben védjegyévé vált az egyedi Fargo-hangzásnak".

A Fargo-reunion nem sokkal azután valósult meg, hogy Fargo-Pedda kiadta nagysikerű önéletrajzi könyvét (Bis hierhin und so weiter, 20 Jahre Rock 'n' Roll). Miután napvilágot látott a zenész biográfiája, a Fargo rajongói megállás nélkül követelik a kultikus zenekar újjáegyesülését, ami a '80-as évek közepe óta váratott magára (a Fargo ugyanis annak idején "átalakult" Victory-vá").

"Egyszer csak elkezdtem azon gondolkozni, hogyan szólna a Fargo napjainkban, ha még mindig létezne a banda - vagy ha visszatérne... Aztán az inspiráció hirtelen elkapott, és onnan már nem volt viszaút!" - mondta Peter Knorn.

A Fargo fentebb említett, "védjegyes" és innovatív hangzása erősen érezteti hatását a 'Strangers D'Amour' albumon, ami nem mellesleg a banda első dal-kollekciója, amit trióként rögzítettek. Knorn, Ladwig és Fritz - akik egyébként együtt játszottak a 'Constellation' albumon is - 2021 tavaszán 11 vadonatúj nótát vettek fel - ezek közül 9 Ladwig, 2 pedig Knorn szerzeménye.

"A 'Constellation' albumhoz képest a 'Strangers D'Amour' jóval kiforrottabban és "komplettebben" szól, de a tipikus ritmus-lüktetés és a dallamos refrének ezúttal sem maradnak el. Ezen felül néhány meglepetésre is számíthattok" - nyilatkozta Knorn. "A ‘Gimme That Bone’ és a ‘Why Don´t You’ című sázmokban Ladwig Hammond orgonán és Fender Rhodes gitáron, valamint a saját gitárján játszik, ami szép teljesítmény! Aztán ott van például a a ‘Rain Of Champagne’ című tétel, ami gyorsaság tekintetében aligha ér fel bármelyik korábban Fargo-kompozícióval!".

A 'Strangers D'Amour' album borítója kapcsán Knorn elmondta: "Ez az illusztráció a bennünk, emberekben rejlő vad, primitív állatot hivatott jelképezni. Ebbe beleértjük a különféle, szimbolikus animalista eleket is; mint például a jövőbe látás. Ahhoz, hogy felfedezd magadban ezeket az elemeket, harmóniában kell élned velük - tulajdonképpen erre utal az album címe is".

A tracklista:
01. Rain Of Champagne
02. Gimme That Bone
03. Closer To The Sun
04. Time
05. Mary Says
06. Law Of The Jungle
07. Homesick
08. Dear Miss Donna Vetter
09. No Reason To Cry
10. Car Expert
11. Why Don’t You

A 'Strangers D'Amour' az SPV/Steamhammer kiadó révén lát napvilágot, 2020. június 25-én, digipak CD-n, fekete színű LP-n, digitális formában, valamint exkluzív CD/LP szettben (pólóval kiegészülve), ami kizárólag a Steamhammer shop-jában rendelhető elő.

Az első ízelítő, a 'Gimme That Bone' című szám hivatalos videoklipje - amiben a banda egykori gitárosa, Hanno Grossmann, valamint a Fair Warning billentyűse, Torsten Lüderwaldt vendégszerepel - alább érhető el:

Újonnan megjelent a 'Rain Of Champagne' dal hivatalos klipje is. Íme a premier:

A Fargo együttest eredetileg 1973-ban alapította Peter Knorn és Peter Ladwig. A zenekar rövid időn belül sikeres lett; néhány évvel később lemezszerződéshez is jutottak. Egy rövid ideig Matthias Jabs is tagja volt a bandának (ő 1978-ban csatlakozott a Scorpions-hoz, és vált világhírűvé). Maga a Fargo is egy nemzetközileg ismert és elismert banda volt - mind debütáló, 1979-es albumuk, mind a további három nagylemezük az akkoriban patinásnak számító EMI jóvoltából jelent meg. A capat több alkalommal is körbeturnézta Európát; méghozzá olyan híres előadók társaságában, mint az AC/DC, a Mothers Finest és a The Small Faces - emellett többször is szerepeltek a tévében. A banda 1984-ben változtatta nevét Victory-ra; de ezzel együtt semmit nem vesztettek népszerűségükből.


Második visszatérő albumát adja ki a FARGO együttes - itt az első új dal, a 'Rain Of Champagne'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás