Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [607. rész]


2021-04-28

A melo-death műfaj leendő pionírjai zenélnek ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 607. rész

ULTHIMA - 'Black Swan'

Az Ulthima egy finn és mexikói tagokból álló melodic death metal banda, amit Ricardo Escobar és Antonio Valdés alapította Mexikó Monterrey városában.

Habár az Ulthima már több mint egy évtizede létezik, a csapat eleinte csak néhány koncertet adott Mexikó-szerte. Lévén a kéta alapító hazájában meglehetősen nehéz volt egy metalbandával boldogulni, úgy döntöttek, Finnországba költöztetik a projektet. Ehhez több akadályt és nehézséget is meg kellett ugrani, de végül 2016-ban megérkeztek az ezer tó országába, ahol azóta stabilizáták életüket és megélhetésüket; így végül minden energiájukkal saját bandájukra tudtak koncentrálni. A 2018-as év vége felé öltött végleges formát az Ulthima; 2020-ban pedig felvették a debütáló albumot is, mely az elmúlt 10 évben született dalokból állt össze. A nagylemezt - ami a 'Symphony of the Night' címet kapta - a finn Inverse Records adta ki, 2021. március 19-én.

A dalszerzés kezdetekor az Ulthima zenekarra - pontosabban Ricardo Escobar bandavezérre - olyan bandák voltak a legnagyobb hatással, mint a Children Of Bodom és a Kalmah, valamint a jól ismert és népszerű power metal bandák, a maguk jellegzetes dalszövegi témáival és dallamaival. A későbbiekben az Ulthima már egy szélesebb körű stílus-skálán mozgott: többek közt olyan hatásokat is belevegyítettek zenéjükbe, mint amilyet például a japán szimfó-metalista Versailles együttes képvisel. A 'Symphony of the Night' albumon a csapat a Nightwish-re jellemző, fantasy stílusú szimfónikus zenei elemeket és végtelenül dallamos billentyű-témákat ötvöz Ensiferum-szerű hörgésekkel és vokálokkal

A 'Symphony of the Night' albumot a Bandcamp-en lehet megrendelni CD-n és digitális formában.

Az Ulthima jelenlegi felállását Ricardo Escobar szólógitáros, Antonio Valdés basszusgitáros, Jon Welti ritmusgitáros, Niko Sutinen billentyűs, Ville Nummisalo dobos és Tuomas Antila énekes alkotja.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/ulthima


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [607. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás