Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [608. rész]


2021-05-01

Intenzív crossover zene a kilencvenes évekből!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 608. rész

POWER OF EXPRESSION - 'Commander Ozone'

A Power Of Expression egy német death / thrash metal / crossover banda volt, ami a kilencvenes évek közepén működött. A dortmundi zenészekből összeállt csapat eredetileg a Bl'ast! nevű hardcore banda 'The Power of Expression' című albumának feldolgozására vállalkozott, de végül saját dalokkal álltak elő, és ez lett a zenekari név.

A Power Of Expression alapvetően klasszikus thrash metal zenét ötvöz a Gang Green és a Pro-Pain stílusában játszott hardcore-ral. A MusikWoche magazin szerint a banda "hardcore zenét nyomat, death metal-vokálokkal előadva"; az Ox-Fanzine pedig egyenesen olyan legendákhoz hasonlította a P.O.E. stílusát és imázsát, mint a Pantera és a Biohazard.

A zenekart 1994-ben alapították az Urge nevű hardcore banda tagjai, akik még abban az évben kiadták a debütáló, 'The Power of Expression' című albumot. A lemezbemutató koncerten együtt léptek színpadra a Morgoth énekesével, Marc Grewe-vel. A Lost & Found kiadó figyelt végül fel a csapatra; így a szerződést követően hivatalos formában is megjelenhetett a bemutatkozó album. A hivatalos kiadást újabb turnék követték; 1995 elején pedig megjelent a 'Water' című EP-jük, mintegy felvezetéseképpen a második nagylemeznek. A teljes értékű album 'X-Territorial' címmel került forgalomba, 1996 januárjában. Ezt a lemezt már a nevesebb Century Media Records gondozta. A német Rock Hard magazinban az 'X-Territorial'-t választották a hónap legjobb albumának. A sikereket újabb koncertekkel, turnékkal koronázták meg - felléptek többek közt a Bolt Thrower és a Stuck Mojo előzenekaraként is.

1997-től hivatalosan is Marc Grewe lett a banda énekese; de ezzel a felállással nem vonultak stúdióba. Pontosan nem lehet tudni, mikor oszlott fel a Power Of Expression, de az nem titok, hogy néhány bandatag azóta újjáélesztette az Urge nevű előd-zenekart; Grewe pedig többször is belépett és kiszállt a Morgoth-ból; jelenleg pedig a Despair és az Insidious Disease frontembere.

Facebook-oldala egyébként van a néhai Power Of Expression zenekarnak: www.facebook.com/thepowerofexpression


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [608. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás