Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [609. rész]


2021-05-05

Ma egy nagyobb hírnévre érdemes, rövid életű rockbanda zenél rovatunkban.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 609. rész

STONE FURY - 'Break Down The Wall'

A Stone Fury egy rövid életű, amerikai rockbanda volt, ami 1984 és 1986 között működött.

A Stone Fury-t a későbbi Kingdom Come frontember Lenny Wolf és Bruce Gowdy gitáros-billentyűs alapította, miután Lenny Hamburgból az Államokba költözött 1983-ban. Debütáló albumuk, a 'Burns Like a Star' - melyen Rick Wilson basszusgitárossal és Jody Cortez dobossal egészült ki a felállás - az MCA Records jóvoltából jelent meg 1984-ben, "erős kritikai reakciókkal, de csinos eladási mutatókkal övezve". A Stone Fury zenei stílusát az első években a Led Zeppelin hangzásához hasonlították a kritikusok. A banda első (és egyetlen) kislemeze, a 'Break Down the Wall' 47. helyen végzett az amerikai rock-toplistán. A második és egyben utolsó Stone Fury album 'Let Them Talk' címmel látott napvilágot 1986-ban, viszont ez a lemez már kisebb sikerekkel büszkélkedhetett - ez többek közt annak köszönhető, hogy a banda a korábbi hard rockos hangzást new wave / pop-orientáltabb megszólalásra cserélte le.

Lévén a Stone Fury nem aratott komolyabb sikereket az Egyesült Államokban, Lenny Wolf 1986-ban visszatért hazájába, Németországba, ahol megalapította karrierje legjelentősebb bandáját, a Kingdom Come-ot. Felfogadta maga mellé Danny Stag gitárost, Rick Steier gitárost, James Kottak dobost és Johnny B. Frank billentyűs-basszusgitárost, és (1987-től ismét los angelesi székhellyel) sorozatos album-gyártásba és turnézásba kezdett.

A Stone Fury másik alap-tagja, Bruce Gowdy 1989-től 1995-ig a World Trade nevezetű prog-rock banda oszlopos tagja volt (a Yes-ből ismert Billy Sherwood társaságában); közben pedig megalapította mai napig aktív melodic-rock bandáját, az Unruly Child-ot.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [609. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás