Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [610. rész]


2021-05-08

Ma a zene gyógyító ereje érvényesül...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 610. rész

HEILUNG - 'Krigsgaldr'

A Heilung egy etnikai / folkzenei formáció, aminek tagja Dániából, Norvégiából és Németországból származnak. Dalaik az északi hagyományok tiszteletén alapszanak; színpadi műsoraikban a kézzel készült jelmezek, tradicionális hangszerek és a monumentális hatásra ráerősítő koreográfia mind egyenlő súlyban vannak jelen. A "heilung" egy német szó, ami magyarul "gyógyulást / gyógyítást" jelent. Ennek megfelelően a banda "a hallgató relaxációját, meditációját segíti, mágikus és spirituális zenei kalandok révén". A Heilung dalai egyébként nincsenek zenére lekorlátozva; verses előadási formát is szívesen alkalmaznak a tagok.

A Heilung-ot 2014-ben alapította Kai Uwe Faust énekes (aki civilben ősi északi testdíszekkel foglalkozó tetoválóművész, valamint egy dán producer, Christopher Juul és egy norvég énekesnő, Maria Franz (aki a Songleikr trió, illetve az Euzen nevű prog-rock banda tagja). A Heilung 2015-ben adta ki debütáló, 'Ofnir' című albumát.

Első koncertjeiket 2017-ben rendezték meg, a Castlefest és a Midgardsblot Metalfestival keretében. A Castlefest-performanszot film- és hangszalagra vették, és 'Lifa' címen kiadták, mint hivatalos koncertlemez / YouTube-stream. A banda Midgardsblot fesztiválos fellépését pedig a német Metal Hammer magazin a 2017-es év top 10 koncertjeinek listájába sorolta. A csapat még abban az évben szerződést kötött a Season Of Mist kiadóval.

A Heilung aktuális albuma, a 'Futha' 2019. június 28-án jelent meg - ezt a banda Bandcamp-oldalán lehet megrendelni, végighallgatni.

A Heilung jelenleg zenéjében olyan különleges hangszereket és hangok előállítására alkalmas eszközöket használ, mint például egy hindu rituális csengettyű, egy emberi hamvakkal teleszórt agyag-csörgő, egy emberi vérrel festett lóbőr-dob, az ütős hangszerekhez használt emberi csontok, egy viking korból rekonstruált ezüst edény, egy ravanahathat (ősi indiai hangszer), illetve különféle templomi antikvitások.

A Heilung-ot 2018-ban a 'Legjobb underground banda' kategóriában jelölték esélyesnek, a Metal Hammer Golden Gods Award keretében; egy évvel később pedig - 'Norupo' című számukkal - elnyerték a 18. Independent Music Award díjkiosztó 'World Traditional' díját.

Bővebb infók, friss hírek a Heilung-ról: facebook.com/amplifiedhistory


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [610. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás