Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Testify X' című albumot adott ki a BIG CITY zenekar - itt az új dal, a 'Heart's Like A Lion'!


2021-07-16

A Big City nevezetű, norvég melodic heavy metal banda a Firewind, a Queensryche, a Free Fall, a Europe és a Fair Warning rajongóinak kedveskedik.

A Big City egy melodic heavy rock / metal banda Norvégiából. Az együttest alkotó zenészek több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a metalzene több ágában is: Daniel Olaisen gitáros megfordult például a Satyricon és a Blood Red Throne zenekarokban, míg Frank Nordeng Røe dobos és Miguel Pereira basszer a prog-metalista Withem felállását erősítik (előbbi session-dobosként megfordult a Circus Maximus-ban is). Frank Ørland gitáros továbbá a Scariot ex-tagja; a jelenlegi felállást pedig egy új énekes, Jørgen Bergersen teszi teljessé.

A Big City elsőszámú dalszerzője maga a gitáros, Daniel Olaisen, aki jelen esetben - eltérően korábbi, extrém metalista munkásságától - '80-as évekbeli riffekkel és témákkal operál. A Big City 2014-ben mutatkozott be, egy 'Wintersleep' című albummal - ezt a Mayhem Music kiadó gondozta. A zenekar 2018-ra írta meg és vette fel második nagylemezének dalait: a 'Big City Life' albumot a ROAR! Rock Of Angels Records gondozta.

A 2021-es év minden eddiginél nagyobb szabású lesz a banda történetében; ugyanis első albumukat adják ki az új énekessel, Jørgen Bergersen-nel, aki Jan Le Brandt-ot (Memoria Avenue, Northquake) váltotta le 2019-ben (Bergensen a Rock The Night nevezetű Europe-tribute bandából lehet ismert a rajongók számára). Ez a formáció - ami minden korábbinál lendületesebb és dinamikusabb - és néhány új demó-felvétel keltette fel a Frontiers kiadó figyelmét. Immáron pedig hivatalossá is vált: a Big City új, harmadik nagylemeze 'Testify X' címmel jelenik meg, 2021. július 16-án!

"Új albumunk egy új énekes mutatkozik be. Jørgen fantasztikus munkát végzett - hangja tele van erővel és tökösséggel! Az új nóták meglehetősen változatosak - kezdve a szuper-lágy balladákkal, át a súlyosabb témákon, egészen a progresszív szólamokig, mindent felfedezhettek rajta. Persze természetesen továbbra is a dallamok vannak a középpontban - ahogy azt mindenki elvárja tőlünk. Egyszerűen ez az eddigi legjobb Big City album!" - mondta Daniel Olaisen.

A tracklista:
01. The Rush
02. Dark Rider
03. Testify
04. I Will Fall
05. Running Away
06. Conception
07. Winds Of The Road
08. Heart's Like A Lion
09. Graveyard Love
10. How Dark Does It Get

Az albumot itt lehet előrendelni különféle formában. Az első ízelítő, a 'Testify' dal hivatalos videója alább elérhető. Olaisen ennek kapcsán hozzáfűzte: "Ez a dal a vallomásról szól; arról, hogyan kell levenni a terhet önmagadról, és jobb életet élni, a bűnök bevallása révén... De meg is tarthatod a titkokat, és élhetsz mindvégig hazugságban. Ez volt az első dal, amit megírtunk az új albumra, és ebben benne is van minden... Dallamos és akusztikus intro; fogós gitár-témák és bombasztikus vokálok...".

Újonnan megjelent a 'The Rush' és a 'Heart's Like A Lion' című számok audió-változata is:


'Testify X' című albumot adott ki a BIG CITY zenekar - itt az új dal, a 'Heart's Like A Lion'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás