Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [611. rész]


2021-05-12

Finnország továbbra is a globális metal-színtér egyik legjelentősebb centruma. Erre itt az újabb bizonyíték!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 611. rész

COUNTING HOURS - 'To Exit All False'

A Counting Hours egy finn dallamos doom / death metal banda, ami 2015-ben alakult. A csapatot Jarno Salomaa gitáros (Shape Of Despair, ex-Rapture) és Ilpo Paasela énekes (The Chant) hozta létre. Később Tomi Ullgren gitáros (Shape Of Despair, Impaled Nazarene), Sameli Köykkä (ex-Colosseum) dobos és Markus Forsström (The Chant) basszusgitáros tette teljessé a felállást. A banda 2016 szeptemberében debütált, egy négyszámos demó-lemezzel.

A Counting Hours hivatalos bemutatkozó, 'The Will' című nagylemeze 2020. október 23-án, pénteken jelent meg, digitális formában, digipak CD-n és bakeliten. A debütáló albumon az öttagú finn csapat "saját útját járja a dark / gothic-színtéren".

A 'The Will' album harmadik single-dala a 'To Exit All False', ami hivatalos videoklip formájában is megjelent (ez látható fentebb).

A banda frontembere, Jarno Salomaa (Shape Of Despair, ex-Rapture) a következőket nyilatkozta: "Ezt a dalt igazán különleges élmény volt megírni. Az egész egyetlen riffel indult, ami nevetséges módon egy konkrét bandára emlékeztet minket, akik a szomszédos országból származnak... Aztán persze változtatnunk kellett néhány dolgon, de végül mindent sikerült a megfelelő irányba terelnem. Ilpo [Paasela, énekes] a végén ráillesztett néhány szót az elkészült muzsikára - ezek többnyire az élet buktatóiról szólnak. Egyébként - figyelembe véve a dal fülbemászó, néhol már egészen pozitív hatású mivoltát - egy erőteljes nótáról van szó, ami stílusilag totálisan hű a banda gyökereihez".

A 'The Will' album - amit itt lehet megrendelni - erősen ajánlott a Katatonia, a Paradise Lost és az October Tide rajongóinak.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/Countinghours2


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [611. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás