Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [612. rész]


2021-05-15

Napjaink egyik legsikeresebb thrash / crossover bandája szolgáltat zenét erre a hétvégére.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 612. rész

POWER TRIP - 'Executioner's Tax (Swing Of The Axe)'

A Power Trip amerikai thrash metal / hardcore-punk együttes. 2008-ban alakultak Dallasban. Mindeddig két nagylemezt jelentettek meg a Southern Lord Records gondozásában; a 2018-as válogatáslemezüket azonban a Dark Operative kiadó vette szárnyai alá. Az Allmusic a Cro-Mags, Vio-lence, Nuclear Assault és Leeway zenekarokhoz hasonlította a Power Trip zenéjét. Az együttes 2019-ben Twitter oldalán bejelentette, hogy új albumon dolgozik; 2020-ban pedig megjelent 'Live in Seattle 05.28.18' című koncertalbumuk, amiről az 'Executioner’s Tax (Swing Of The Axe)' dalt Grammy-díjra jelölték a "Best Metal Performance" kategóriában.

A Power Trip 2013-ban kötötte meg első lemezszerződését: a Southern Lord Records adta ki debütáló stúdióalbumukat, a 'Manifest Decimation'. A csapat második nagylemeze 'Nightmare Logic' címmel jelent meg 2017-ben komoly kritikai elismerésekkel és rajongói sikerekkel övezve. A 'Nightmare Logic' lemezbemutató turnéja keretében olyan legendákkal turnézhatott együtt a Power Trip, mint Ozzy Osbourne, az Anthrax, az Exodus, a Testament, a D.R.I., a Suicidal Tendencies, a Napalm Death, a Lamb Of God, a Hatebreed, a Five Finger Death Punch, az Opeth, a Danzig és az Obituary. A nagy sikereknek és lemezeladásoknak köszönhetően a Power Trip lett a 2010-es évek egyik legnépszerűbb, legnevesebb thrash metal bandája.

A zenekar énekese, Riley Gale 2020. augusztus 24-én vesztette életét, mindössze 34 éves korában. Halálát másnap jelentették be bandatársai. "Riley egy jóbarát, egy jó testvér és egy fiúgyermek volt. Amellett, hogy rocksztár-életet élt, odaadó és kedves ember volt. Dalszövegein és hatalmas szívén keresztül rengeteg embert, életet megérintett. Bárkit, akivel találkozott, barátként kezelt - rájuk mindig odafigyelt, gondoskodott róluk. Riley életét mindörökké ünnepelni fogjuk, és sosem feledjük az általa írt, előadott és hátrahagyott zenéket. Ti, a rajongók, nagyon sokat jelentettetek neki - nagyon különlegesek voltatok számára. Ha van bármilyen Riley-vel kapcsolatos, kisebb-nagyobb emléketek, osszátok meg velünk bátran". Gale halálának idején a Power Trip éppen egy nagyszabású európai turnéra készült, ami a Lamb Of God és a Kreator társaságában bonyolítottak volna le, de végül ezt a körutat egyébként is el kellett halasztani a COVID-19 járvány rohamos terjedése miatt.

Riley Gale a Power Trip 2008-as megalakulása (vagyis 22 éves kora) óta volt a banda tagja. Az ő hangja hallható a dallasi csapat két nagylemezén - a 2013-as 'Manifest Decimation' és a 2017-es 'Nightmare Logic' albumon -, a 2018-as válogatás-albumon ('Opening Fire: 2008-2014') valamint a 2020 júniusában megjelent, 'Live in Seattle 05.28.18' koncertlemezen.

Gale halálának okait és körülményeit nem hozták nyilvánosságra.

2021 márciusában a Los Angeles Times-nak adtak interjút a banda életben maradt tagjai. Elmondták, hogy egyelőre bizonytalan a Power Trip jövője; de ugyanakkor azt sem zárják ki, hogy a jövőben folytatják a banda működtetését, Gale emlékét és örökségét fenntartván. Blake Ibanez szólógitáros így szólt: "Közösen akarunk zenélni a jövőben is; de azt még nem tudjuk, milyen formában fogjuk megtenni ezt"...

A Power Trip jelenlegi felállását Blake Ibanez (Eternal Champion) és Nick Stewart gitárosok, Chris Whetzel basszusgitáros és Chris Ulsh (Impalers, Iron Age, ex-Mammoth Grinder) dobos alkotja.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/powertripTX


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [612. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás