Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [615. rész]


2021-05-26

A skandinávok rovatunk mai epizódjában is tarolnak!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 615. rész

WEST OF SUNSET - 'Giving My Heart Away'

A West Of Sunset egy svéd AOR / westcoast-duó volt, amit Björn Strom énekes-gitáros-billentyűs és Thomas Axelsson gitáros-basszer alkotott. A csapat dalainak hangzása alapvetően az amerikai westcoast zene és a svéd AOR / pop-rock stílusok elegyeként definiálható.

Az együttes eredetileg Fingerprints néven alakult 1989-ben. A Fingerprints három tagból állt: Axelsson és Strom mellett tagja volt a formációnak Jorgen Ingestrom billentyűs is. Miután megjelent a Fingerprints első és egyetlen albuma, a 'Time Is All We Need', Ingestrom kivált a felállásból; a maradék két tag pedig West Of Sunset néven folytatta a zenélést.

Annak ellenére, hogy a West Of Sunset is mindössze egyetlen albumot tett le az asztalra, az 1992-es 'West of Sunset' lemez a mindenkori westcoast-színtér egyik legikonikusabb dal-kollekciójának számít. Strom kivételes ének-performansza és Axelsson mérhetetlen zenészi készségei teszik ezt az albumot igazán felejthetetlenné és klasszikussá. Lévén a 'West of Sunset' lemezt annak idején egy kis svéd kiadó, a Sonet dobta piacra, a duó pedig kultikussá vált AOR-körökben is, az album a mai napig is a műfaj egyik legnagyrabecsültebb, legkeresettebb kiadványa. Habár a Universal 2009-ben remaszterizált formában újra kiadta az albumot, jelenleg ez a változat sem érhető már el hivatalos kereskedelmi forgalomban.

A 'West of Sunset' albumon nem mellesleg vendégként olyan zenészek szerepelnek, mint a Grand Slam / Midnight Sun gitáros Henrik Hansson, valamint a Joey Tempest / Erika-bandából ismert dobos, Per Lindvall.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [615. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás