Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [616. rész]


2021-05-29

Vérbeli folk-rock zene a vad észak-nyugatról!!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 616. rész

THE BUILDERS AND THE BUTCHERS - 'Bringin' Home The Rain'

A The Builders And The Butchers egy amerikai folk-rock banda, ami az Oregon állambeli Portlandből származik. A zenekart Ryan Sollee énekes-gitáros vezeti. Rajta kívül tagja a felállásnak Willy Kunkle (basszusgitáros, énekes, ütős), Justin Baier (dobos, háttér-vokalista, ütős), Ray Rude (dobos, zongorista, klarinét-játékos, háttér-vokalista, ütős) és Harvey Tumbleson (mandolin-, bendzsó-játékos, gitáros, énekes, ütős) is.

A The Builders And The Butchers hivatalosan 2005. október 31-én alakult. A tagok elmondása szerint azért jött létre ez a projekt, mert "akkoriban rengeteg banda oszlott fel;így szükség volt valami újdonságra, egy jól működő kollektívára". Egyébként a zenekar minden tagja az alaszkai Anchorage-ból származik - innen költöztek mindannyian Portlandbe, hogy zenei karrierbe vágjanak.

Eredetileg The Funeral Band néven futott a formáció, mely eleinte utcazenekarként, szabadtereken koncertezett. Később megváltoztatták nevüket The Builders And The Butchers-re; méghozzá azért, "mert egyszerűen ez a név tetszett mind az öt tagnak". Az akusztikus utcazenélés egyébként akkor szakadt meg, amikor 2006-ban felkérték őket, hogy lépjenek fel előzenekarként az experimentális Man Man együttes koncertjén. "Az elején nagyon lassan jöttünk rá, hogy kell áramra kötni a hangszereinket..." - mondta Sollee, akinek ötlete nyomán megvalósult a "dekonstruált" dob-stílus; vagyis két dobos (Seely és Rude) játéka egyetlen, közös felszerelésen.

A banda dalait maga Sollee írja; a dalszövegeket is ő veti papírra. Neki köszönhetően nyerte el a csapat 2008 májusában a Willamette Week hetilap “Az év legjobb új bandája” címét, illetve a Seattle Sound “Legjobb élő előadói” díját.

2010 végén a The Builders And The Butchers lemezszerződést kötött a Badman Recording Co.-val, ahol megjelent harmadik nagylemezük, a 'Dead Reckoning' (2011. február 22-én). Ezt megelőzően két nagysikerű albumot adtak ki független gondozásban, illetve a Bladen County Records kiadó partnereként. Összességében öt teljes értékű nagylemez, egy koncertalbum és két split-EP fűződik a banda nevéhez.

Bővebb infók, friss hírek: www.thebuildersandthebutchers.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [616. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás