Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [617. rész]


2021-06-10

Vérbeli germán melodic power metal várható ma.
 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 617. rész

SONIC HAVEN - 'I Believe'

A Sonic Haven egy új metalbanda, ami Európa egyik legtehetségesebb metal-énekese, Herbie Langhans vezet. Stílusát tekinteve "vérbeli germán melodic power metal" zenére kell számítani. A banda a Frontiers Music Srl kiadó folyamatosan növekvő előadó-palettájának egyik legújabb igazolása. Debütáló albumuk 'Vagabond' címmel jelent meg, 2021. május 7-én.

"Az elmúlt években nem valami sok metal-nótát írtam, ezért nagyon örülök, hogy visszatérhetek ehhez a tevékenységhez a Sonic Haven színeiben. ;-) Szeretem a klasszikus, tradícionális és dallamos metalzenét, amit hard rock-elemek és együtténeklős témák tarkítanak, és az volt a célom, hogy egy olyan albumot tegyek le az asztalra, ami jó érzéssel árasztja el a hallgatókat. Olyan dalokat igyekeztem tehát írni, melyek mosolyt és libabőrt csalnak az arcokra és testekre! Érzésem szerint ez egy tökéletes album; az igazi Zenei Menedék ezekben a nehéz időkben" - nyilatkozta az énekes-dalszerző Herbie Langhans. "A legtöbb dalt én magam írta és demóztam fel (két dalt viszont Carsten Stepanowicz gitáros "kezelt"); aztán elküldtem az anyagot mindenkinek, és a srácok a saját otthonukban rögzítették a saját témáikat. A Sonic Haven esetében számomra nagyon fontos volt, hogy olyan zenészekkel dolgozzak együtt, akik képesek otthonról is jó minőségű anyagot előállítani. Emellett az sem volt mellékes, hogy jó ötletekkel és saját stílusukkal lássák el a zenét. Ezért is volt olyan könnyű közreműködni ezekkel a srácokkal. Ez még csak az első albumunk, de minden óraműszerű pontossággal, gördülékenyen működött!!!".

Langhans-ot - akinek hangját olyan sikeres előadók és bandák köreiből ismerheti a nemzetközi közönség, mint az Avantasia, a Voodoo Circle, a Sinbreed, a Beyond The Bridge és a Firewind - egy végtelenül tehetséges felállást hozott össze a Sonic Haven színeiben. Az új alakulat további tagja André Hilgers dobos (Bonfire, Rage, Silent Force), Carsten Stepanowicz gitáros (Radiant) és Dominik Stotzem basszusgitáros (Beyond The Bridge).

A Sonic Haven albumának stílusát illetően Langhans hozzátette: "Ez egy meglehetősen tradícionális metal-album, ami hangzás és dalszövegek tekintetében ugyanakkor modern és korabeli. Életről, barátságokról, fájdalomról, társadalmi problémákról, álmokról, kapcsolatokról, családról szólnak a dalok. Egyenesen a rajongók részére címeztem ezeket a nótákat, és biztos vagyok benne, hogy sokan átérzik a dalszövegek jelentését, és a saját életük viszonylatában is beleélik magukat. Ez az album tehát minden ember részére szól".

A 'Vagabond' album hangmérnöke és producere maga Herbie volt, de a stúdiós munkálatokba besegített a legendás Sascha Paeth (Avantasia, Kamelot, Beyond The Black, Sascha Paeth's Masters Of Ceremony, stb.) is.

A Sonic Haven epekedve várja, hogy az album megjelenése után végre élőben is a világra szabadíthassa erőteljes power metal-haragját!

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [617. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás