Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AURI - kiadta második albumát feleségével közösen Tuomas Holopainen; itt az új klipes dal!


2021-09-03

A Nightwish mestere / billentyűse, Tuomas Holopainen és felesége, Johanna Kurkela szeptember elején jelentette meg második közös albumát az Auri projekttől.

Az Auri-t valójában három zenész keltette életre, azzal a céllal, hogy olyan muzsikát kreáljanak, amit egyszerű szavakkal nem lehet meghatározni. Az Auri mágikus hangzása leginkább arra a zenére hajaz, amit akkor hallhatunk, "amikor Alice lezuhan a nyúl üregébe".

Az Auri első dala tulajdonképpen már 2011-ben megszületett: az 'Aphrodite Rising'-ot azonban további tíz különleges nóta követette - mindez pedig lassan összeállt egy teljes egésszé, és 2018-ban felkerült a Föld felszínére, az Auri debütáló albuma formájában (erről bővebben itt írtunk).

Az Auri triója három év elteltével ismét összeállt: Johanna Kurkela finn énekeső egyedi hangját ezúttal is Troy Donockley és Tuomas Holopainen (mindketten a Nightwish tagjai) kíséri többféle hangszeren, néhány vendégzenész / barát közreműködésében. Az Auri második albumán azonban hivatalosan egy negyedik virtuóz is fontos szerephez jutott: ő Kai Hahto dobos, akit a Nightwish mellett a Wintersun, a Rotten Sound és a Swallow The Sun köreiből is ismerhet a közönség.

Az Auri - kéz a kézben a Nuclear Blast kiadóval - 2021. szeptember 3.-i dátummal készült arra, hogy "ismét elrepítse a hallgatókat a tükör mögötti árnyékok országába, ahol álomszerű szférák szellemei kelnek életre". Az Auri második albuma 'II - Those We Don't Speak of' címmel jelent meg, az alább látható borítóval, amit Janne "ToxicAngel" Pitkänen készített.

A tracklista:
01. Those We Don't Speak Of
02. The Valley
03. The Duty Of Dust
04. Pearl Diving
05. Kiss The Mountain
06. Light And Flood
07. It Takes Me Places
08. The Long Walk
09. Scattered To The Four Winds
10. Fireside Bard

Az új album első ízelítője, a 'Pearl Diving' című szám hivatalos szöveges videója alább érhető el:

Ezt követően megjelent a 'The Valley' című szám szöveges videója is:

A megjelenés napján pedig megosztották a 'Kiss The Mountain' című szám szöveges videóját. Íme a premier:

Az album rendelési infóit az alábbi képre kattintva lehet elérni:

Az Auri alap-felállása így néz ki:

Johanna Kurkela - ének, hegedű
Tuomas Holopainen - billentyűk, háttér-vokál
Troy Donockley - akusztikus és elektromos gitár, buzuki, síp, furulya, aerophone, bodhran


AURI - kiadta második albumát feleségével közösen Tuomas Holopainen; itt az új klipes dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás