Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az ALCATRAZZ új, hamarosan megjelenő albumának friss videoklipes dala, a 'Grace Of God'!


2021-10-09

A Doogie White énekes vezette Alcatrazz új albumot jelentett be. Hamarosan elérkezik a megjelenés ideje!

A 2019-ben újjáalakult Alcatrazz 2021. október 15.-re ígéri új albumát, ami a 2020-as visszatérő lemez, a 'Born Innocent' folytatása lesz. A kultikus zenekarnak ez lesz az első lemeze, amin nem Graham Bonnet (MSG, Rainbow, stb.), hanem Doogie White (Rainbow, Tank, Empire, MSG, stb.) énekel.

Stílusát tekintve az új, 'V' címet viselő albummal a banda visszatér az eredeti, neo-klasszikus metal-hangzáshoz, ami a banda első, legendás albumán (1983 - 'No Parole from Rock 'n' Roll') is hallható.

Doogie White - aki 2020 decemberében váltotta le a menedzsment-viták okán távozó Graham Bonnet-t - nagy mértékben hozzájárult az új album dalszerzői munkáihoz. A banda kollektív közleménye szerint: "Ez az Alcatrazz eddigi legjobb, legegységesebb lemeze. Végre egy olyan zenekart hallhat a közönség, aminek tagjai egy hullámhosszon vannak... Mindez nem szimplán egy új felállás első fejezete; ez egy zenét szerető és tisztelő emberekből álló, egységes együttes. Arról nem is beszélve, hogy nagyon izgatottak vagyunk annak a szabadságnak a tudatában, ami a jövőbeni koncerteket illeti. Most végre nem függünk senkinek az időbeosztásától; egyszerűen csak az öt bandatag egyéni és kollektív tehetségére van bízva minden".

Az új albumon - White mellett - a banda két eredeti tagja, Jimmy Waldo és Gary Shea, valamint Mark Benquechea dobos és Joe Stump gitáros zenél. Az előrendelési időszak július 23-án indult el (bővebb infók itt).

A Silver Lining Music kiadó jóvoltából megjelenő 'V' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Guardian Angel
02. Nightwatch
03. Sword Of Deliverance
04. Turn Of The Wheel
05. Blackheart
06. Grace Of God
07. Return To Nevermore
08. Target
09. Maybe Tomorrow
10. House Of Lies
11. Alice’s Eyes
12. Dark Day For My Soul

"Rettentően izgatottak vagyunk, hogy a megjelenési dátum közeledtével egyre több és több részletet és ízelítőit oszthatunk meg veletek az új album kapcsán! Alább belehallgathattok öt új dalba!".

Újonnan megjelent a 'Grace Of God' című szám hivatalos videoklipje, amiben "a háború zord élményei elevenednek fel, lélegzetelállító jelenetek formájában".

"Egyszerűen imádom a 'Grace Of God' dalt" - fűzte hozzá Doogie White. "Egy ütős nótáról van szó, amiben érzelmes és erőteljes vokálok vegyülnek dinamikus hajtóerővel... és színtiszta mágiával!".

Alább elérhető a legutóbbi single-dal / videoklip, a 'Guardian Angel', amiben Joe Stump gitárost Nigel Glockler dobos (Saxon) kíséri vendégként; White énekes pedig a következőket nyilatkozta: "A 'Guardian Angel' az új album frenetikus nyitó-dala. Egy rendkívül gyors és intenzív nótáról van szó. Vendégként Nigel Glockler dobol benne, aki pokolian jó performanszot nyújt. Dalszövegileg egy kiöregedett színpadi táncosnőről van benne szó, aki a világban jelenleg uralkodó körülmények okán elvesztette munkáját...".

Az album bejelentésének napján tették közzé a második új single-dal, a 'Sword Of Deliverance' hivatalos videoklipjét.

"A 'Sword Of Deliverance' egy magasztos metal-emlékmű; az Alcatrazz-kollektíva új hívószava. Hangos, büszke és harcra kész!" - fűzte hozzá röviden White.

Az Alcatrazz új felállása 'Turn Of The Wheel' címmel adta ki első single-dalát, a Silver Lining Music jóvoltából. A digitális formában megjelent dalhoz hivatalos videó is készült.

"A 'Turn Of The Wheel' az első dal volt, amit az új felállás közösen szerzett" - nyilatkozta Doogie White. "Amikor meghallottam a riffet és a groove-ot, az volt az első reakcióm, hogy "HERE WE GO!"... Attól a pillanattól kezdve minden sínen volt, és minden klappolt ahhoz, hogy a lehető legjobb albumot hozzuk össze. A 'Turn Of The Wheel' egy teljességgel GYILKOS nóta!".

Az 1983-ban alakult Alcatrazz együttesben a kezdetekkor olyan - manapság világsztárként emlegetett - zenészek is megfordultak, mint Yngwie J. Malmsteen, Steve Vai vagy a 2013 márciusban elhunyt (egykori Iron Maiden dobos) Clive Burr. A Graham Bonnet énekes (Rainbow, Impellitteri, MSG) által vezetett banda a '80-as években három nagysikerű stúdiólemezt és egy koncertalbumot adott ki - ezek egyike az 1983-as 'No Parole from Rock 'n' Roll', amit 2018-ban - 35 évvel később - újra felelevenítettek. Az Alcatrazz 2018 szeptemberének végén indult észak-amerikai turnéra, melynek során teljes egészében előadták a klasszikusalbumot (kibővítve a szettet néhány későbbi dallal, eredeti GBB-nótával). A turné 2019-ben Japánban folytatódott; méghozzá a legendás Joe Stump (Reign Of Terror, Holy Hell) gitárossal kiegészülve, aki azóta hivatalos tagja lett a csapatnak. 2020-ban, 34 év stúdió-szünet után megjelent a banda visszatérő, 'Born Innocent' című stúdióalbuma; az 1986-os 'Dangerous Games' régóta várt folytatása.

Az Alcatrazz 2021 elején jelentkezett friss hírekkel, miután tavaly decemberben kilépett a zenekarból a legendás frontember, Graham Bonnet (miután jogi vitába keveredett a menedzsmenttel). A csapat Doogie White személyében mutatta be új énekesét: "Nagyon boldogok vagyunk, amiért jóbarátunk, Doogie White csatlakozott hozzánk a 2021-es Alcatrazz-tevékenységek érdekében. Mindannyian nagy rajongói vagyunk Doogie hangjának és lenyűgöző zenei múltjának. Ígérjük, hogy a jövőben ütős műsorral állunk színpadra, és a klasszikus Alcatrazz-nóták mellett elhangzanak majd Doogie munkásságának - Rainbow, Michael Schenker, stb. - legnagyobb slágerei is. Sőt, néhány új dallal is készültünk Nektek! Alig várjuk már, hogy találkozhassunk veletek, kedves rajongók és barátok! Hamarosan eljön ennek is az ideje... de addig is vigyázzatok magatokra!" - Jimmy Waldo, Joe Stump, Gary Shea & Mark Benquechea


Itt az ALCATRAZZ új, hamarosan megjelenő albumának friss videoklipes dala, a 'Grace Of God'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás