Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [618. rész]


2021-06-12

Sötét és könyörtelen death metal, amire ezen a hétvégén számíthattok.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 618. rész

GRAVE MIASMA - 'Rogyapa'

A Grave Miasma egy londoni death metal banda, ami 2002-ben alakult, eredetileg Goat Molestör néven. Miután 2006-ban nevet váltottak, nekiláttak első dalaik megírásának.

A Grave Miasma első száma az 'Archaic Infamy' volt, amivel 2008-ban felkerültek a spanyol Calabozo kiadó 'Litanies of Sacrilege' című válogatás-lemezére. Egy évvel később kiadták első hivatalos albumukat, az 'Exalted Emanation' című hét-számos EP-t. Ezt követte egy újabb mini-album 2010-ben: a 'Realm of Evoked Doom', amit a Nuclear Winter Records gondozott.

A Grave Miasma első nagylemeze, az 'Odori Sepulcrorum' 2013. szeptember 13-án látott napvilágot - tulajdonképpen ezzel az anyaggal vált nemzetközileg ismertté a banda, aminek felállását akkoriban A (basszusgitár), D (dobok), R (gitár, furulya / dalszövegek) és Y (vokál, gitár, Hammond, Oud / dalszövegek) alkotta.

Három évvel később, 2016-ban egy újabb EP-t tett le az asztalra a banda: ez volt az 'Endless Pilgrimage', amin helyet kapott egy Goat Molestör-időkből újrarögzített szám, a 'Glorification Of The Impure' is.

Négy év szünet után, 2020 júniusában kiadtak egy öt-számos demó-kollekciót, melyen a 2013-as 'Odori Sepulcrorum' album előkészületi felvételeit gyűjtötték össze.

A banda legújabb album - azaz a második nagylemez - 2021. május 14-én jelent meg, 'Abyss of Wrathful Deities' címmel, a Sepulchral Voice Records jóvoltából. Ezt az albumot immáron trióként (T, D, Y) készítette el a banda; R csak vendégzenészként vett részt a munkálatokban. Az új tag, a szólógitáros-basszer T (Tom McKenna) 2019-ben csatlakozott a felálláshoz, A (Adam Wilkinson) helyére.

Az 'Abyss of Wrathful Deities' album formájában egy "sötét, könyörtelen és gonosz death metal-eposzra" számíthatunk. Az új lemezt a neves hangmérnök-producer, Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Ghost, Inquisition, Mayhem, Primordial, Moonspell, stb.) londoni Orgone Stúdiójában rögzítette a banda.

Bővebb infók, friss hírek: gravemiasma.co.uk

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [618. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás