Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új albumot adott ki a WOLVES IN THE THRONE ROOM - itt a friss dal, a 'Through Eternal Fields'!


2021-08-23

A Csendes-óceán megszállottjaként ismert black metal banda, a Wolves In The Throne Room egy 'Primordial Arcana' című albummal támad fel a hamvakból.

A Relapse Records és a Century Media Records kiadók jelentették be a Wolves In The Throne Room zenekar leigazolását 2020 végén. A jövőben tehát a Relapse gondozza a banda észak-amerikai lemez-forgalmát; a Century Media Records pedig a világ többi tájáért vállal felelősséget. A washingtoni Olympiából származó, "ritualisztikus" black metal-trió néhány napja kiadta új albumát, ami a 'Primordial Arcana' címet kapta.

Az augusztus 20-án megjelent 'Primordial Arcana' a banda első albuma, amit teljes egészében a három tag alkotott meg: a kompozíciók és a performanszok az Aaron & Nathan Weaver testvérpár nevéhez fűződnek; míg a hangmérnöki, produceri és mixer munkákat a gitáros Kody Keyworth látta el, a zenekar saját stúdiójában, a washingtoni Owl Lodge-ban.

A 'Primordial Arcana' tehát 2021. augusztus 20-án látott napvilágot, az alább látható, Amjad Faur által illusztrált borítóval és dallistával:

01. Mountain Magick
02. Spirit Of Lightning
03. Through Eternal Fields
04. Primal Chasm (Gift Of Fire)
05. Underworld Aurora
06. Skyclad Passage [bónusz track / limitált box-szett]
07. Masters Of Rain And Storm
08. Eostre

Az album megrendelhető különféle változatban, ezen a linken.

Az első ízelítő, a 'Mountain Magick' dal hivatalos videója alább érhető el. Ennek kapcsán így szól a banda közleménye: "A 'Mountain Magick' videóját az Olympic-hegység legészakibb táján forgattuk, a völgyeket beárnyékoló, ősi erdők között. Mi magunk írtuk ezt a történetet, mi készítettük el a kosztumöket, mi kezeltük a kamerát, és a vágásokat is mi magunk végeztük el; tehát ez teljes egészében a saját szívünk és lelkünk szüleménye.  Régi álmunk vált azzal valóra, hogy elkészíthettük saját videónkat; szóval nagyon izgatottak vagyunk, hogy a világrta szabadíthatjuk ezt a különleges filmes víziót!".

A második single, a 'Spirit Of Lightning' lentebb elérhető vizualizációs klip formájában, ami a 'Primordial Arcana' képi világát tükrözi. "A 'Spirit Of Lightning' dal az emberi kapcsolatok előtt rója le a tiszteletét, bemutatván a zene összekötő erejét. A Metal egy közösség, amit a zene és a spiritualitás köt össze. Ez a dal pedig egyfajta főhajtás e közösség, e testvériség előtt".

A harmadik videoklipes dal, a 'Primal Chasm (Gift Of Fire)' alább érhető el. Ennek kapcsán így szól a közlemény: "A 'Primal Chasm (Gift Of Fire)' dalszövege a teremtés újragondolt történetét vázolja fel. Az univerzum önmagát alkotta meg; így minden ugyanonnan származik: ugyanabból a tűzből és jégből jött létre. Az egymást vonzó ellentétek játéka ez - ebből született meg maga a bolygó és azon belül a zene is".

A lemez megjelenésének napján közzétették a 'Through Eternal Fields' című single-t is:

A Wolves In The Throne Room együttest 2002-ben alapította egy testvérpár, Aaron és Nathan Weaver. Azóta a banda a nemzetközi extrém metal-színtér egyik modernkori zászlóvivőjévé avanzsált.

Miután a Wolves In The Throne Room 2016 nyarán visszatért hosszas turnéjáról, Kody Keyworth gitárost teljes értékű tagként vették be a bandába. Legutóbbi, 'Thrice Woven' című nagylemezük dalaihoz Kody már "ördögi sikolyokkal" és brutális, gyilkos riffekkel járult hozzá.

A zenekar koncert-felállását továbbá Peregrine Somerville (Sadhaka) harmad-gitáros és Brittany McConnell (Wolvserpent) billentyűs / ütős teszi teljessé. A három gitár színpadi hatása egyfajta sötét pszichedelikus feelinget kölcsönöz a W.I.T.T.R. egyébként is egyedülálló zenéjének. Nem véletlen, hogy 2018-ban elnyerte a csapat a Metal Hammer Golden Gods Award 'Legjobb underground bandájának' járó díját!

A 'Thrice Woven' album megjelenését követően a banda többször is körbeturnézta a világot; méghozzá olyan legendák társaságában, mint a Behemoth, az At The Gates, a Dimmu Borgir és az Amorphis. 2017 augusztusában Budapesten, az A38 Hajón is felléptek, mint headliner zenekar.


Új albumot adott ki a WOLVES IN THE THRONE ROOM - itt a friss dal, a 'Through Eternal Fields'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás