Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elkészült harmadik albumával a GLASSING - itt az új dal, a 'Burden'!


2021-09-14

A texasi Glassing trió 'Twin Dream' címmel fogja kiadni harmadik nagylemezét idén ősszel, a Brutal Panda Records jóvoltából.

A 'Twin Dream' - ami a Glassing nagysikerű, 2019-es, 'Spotted Horse' című albumának a folytatása lesz - 2021. november 5-én lát napvilágot. Az új lemezt a COVID ideje alatt vették fel, egy "régi és elhagyatott texasi stúdióban". A soron következő albumon a Glassing "még tovább feszegeti zenéje egyedi hagzásának korlátait; még több muzikális textúrával és dal-struktúrával kísérletezik - emellett pedig álomszerű betétekre, hangulatos zenei megoldásokra, és különféle érzelmekre kell számítani, a reményteljesség és a végleges pusztulás széles palettáján".

"Hogy őszinték legyünk, ezt a lemezt abban az időben írtuk, amikor a lehető legfrusztráltabbak voltunk, és a leginkább felbasztuk az agyunkat. Mi magunk - és körülöttünk mindenki - kollektív életünk legbizonytalanabb időszakát éltük át. Most, hogy leült a por, nyugodtan átgondolhattuk a dolgokat, és rá kellett jönnünk, hogy súlyos dolgok, komoly veszteségek történtek. Nem mindenkinek van platformja arra, hogy kiadja fájdalmait, a szenvedélyeinek éljen és elszakadjon a valóságtól. Nem mindenki érti és alkalmazza a zene erejét... de nekünk sikerült; és ezt hallhatjátok is az új albumon. A lényeg, hogy mi ezért nagyon hálásak vagyunk; és az a dolgunk, hogy mindezt megosszuk veletek is" - közölte a Glassing.

Az új album 11 számának témáját az "alternatív valóság, az emberi tudatalatti és az ezoterikus filozófia" alapozza meg. Zenei tekintetben a post-hardcore, a black metal, a noise-rock, az ambient, a shoegaze és a doom stílusok elemei és textúrái vegyülnek ezen a lemezen, aminek két előzetes dala alább meghallgatható:

Az új album - amit Andrew Hernandez hangmérnökkel (This Will Destroy You, Balmorhea, The Sword, Mammoth Grinder) rögzítettek egy "elszigetelt texasi stúdióban" - előrendelhető digitális formában, valamint limitált bakeliten is. Alább ízelítőképpen elérhető az album címadó dala:

Itt pedig meghallgatható az újonnan megjelent 'Burden' dal:

Az új album kiadása mellett a Glassing újra piacra dobta 2017-es debüt-albumát, a 'Light and Death'-et - most először LP-változatban. Az újrakiadás 2021. július 30-án volt esedékes, az amerikai BPR és a francia Medication Time kiadóknak köszönhetően. A kiadvány hivatalos előzetese itt érhető el:

A Glassing zenekar felállását Cory Brim gitáros, Dustin Coffman énekes-basszer és Jason Camacho dobos alkotja.


Elkészült harmadik albumával a GLASSING - itt az új dal, a 'Burden'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás