Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [621. rész]


2021-06-23

Kalapácsként sújt le a klasszikus metalzene ereje!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 621. rész

MARSHALL LAW - 'Under The Hammer'

A Marshall Law egy angol heavy / power metal banda volt, ami első körben 1987 és 1992 között működött. A birminghami zenekar 1989-ben adta ki első, bandáról elnevezett nagylemezét, ami azóta is kultikus albumnak számít a nemzetközi heavy metal-színtéren.

A Marshall Law debütáló albumát Rog Davis basszusgitáros, Andy Pyke énekes, Dave Martin és Andy Southwell gitárosok, valamint Mick Donovan dobos alkotta meg, Allen Keates producer segítségével.

Ezt követően, a kilencvenes években további három sorlemeze jelent meg a bandának: az 1992-es 'Power Game', az 1997-es 'Metal Detector' és az 1999-es 'Warning from History' - ezeket többé-kevésbé a fentebb említett felállás rögzítette, de az előző évezredben olyan tagok is megfordultak a bandában, mint Andy Faulkner basszusgitáros (Reckless Daughter, Siam) vagy Lee Morris dobos (Magnum, Ten, Paradise Lost).

Hivatalosan 1992 és 1995 között inaktív volt a Marshall Law, de a 'Metal Detector' és a 'Warning from History' albumok méltó visszatérést jelentettek. 2002-ben - a Sanctuary Records által - megjelent egy 'Power Crazy' című válogatás-lemezük, amin a legnagyobb slágerek és különféle koncertfelvételek mellett helyet kapott néhány, korábban ki nem adott dal / demó-felvétel is.

A banda eredeti gitárosa, Andy Southwell súlyos kéz-sérülést szenvedett 2006-ban; így innentől fogva ő nem tagja a zenekarnak. Helyét átmenetileg a veterán amerikai gitárvirtuóz, Jack Frost vette át, de néhány hónap után ő is kilépett a csapatból (lévén időbeosztása meglehetősen sűrűvé vált).

2008 novemberében megjelent a Marshall Law ötödik, egyben utolsó nagylemeze, a 'Razorhead', amit a következő felállás rögzített: Andy Pyke énekes, Steve H. dobos, Dave Martin és Dave Rothan gitárosok, plusz Tom Dywyer basszusgitáros.

Andy Pyke énekes 2010-ben döntött úgy, hogy távozik a zenekarból; a banda többi tagja pedig nem sokkal később követték őt; így végül a Marshall Law megszűnt létezni; Pyke pedig Vicious Nature néven alapított új bandát.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [621. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás