Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [623. rész]


2021-06-30

Dark... Loud... End Of Green...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 623. rész

END OF GREEN - 'Dead City Lights'

Az End Of Green egy német gothic / doom metal banda, amit Stuttgartban alapítottak 1992-ben. Michael Huber énekes (azaz "Michelle Darkness") elmondása alapján a banda neve "a reményt jelképező zöld szín eltűnésére" utal. Ez az összkép pedig "remekül jellemzi a banda által gyártott zene típusát". A tagok saját elnevezése alapján egyébként "Depressed Subcore" az End Of Green műfajának definíciója; lévén a dalok szövegei elsősorban magányról, depresszióról, fájdalomról és halálról szólnak.

Az End Of Green a Nuclear Blast jóvoltából adta ki első, 'Infinity' című albumát 1996-ban. Ezt követően, a kilencvenes évek végén és a 2000-es évek elején olyan neves előadókkal turnéztak, mint a Paradise Lost, Iggy Pop vagy az In Extremo; emellett pedig felléptek többk közt a Wave-Gotik-Treffen és a Wacken Open Air fesztiválokon is. Eddig összesen 9 nagylemezük jelent meg - ezek közül a legsikeresebb a 2008-as 'The Sick's Sense' volt. Jelenleg az osztrák Napalm Records kiadó kötelékébe tartoznak; itt jelent meg fennállásuk 25. évfordulója alkalmával legutóbbi sorlemezük, a 2017-es 'Void Estate'.

Mire számíthat, aki nem ismeri az End Of Green zenekart? "A goth, a doom, a metal, a gyászos alternatív zene és a mélyen gyökerező fájdalom labirintusára, melyben a banda kétségbeesetten keresi a reményt. Michelle Darkness rendre érzelmes, szívhez szóló gyászverseket énekel az öregedésről, a veszteségről és a magányról. Minden egyes sort átitat a meghatározhatatlan vágy, és valahol ezen fennkölt dallamok mélyen felvillan az optimizmus halvány lángja, a remény megváltó sugara. Annak ellenére, hogy tisztában vagyunk lelkünk végzetének közeledtével, az olyan dalok, mint például a 'The Unseen', egyfajta alagút végi fényt biztosítanak számunkra: "Együtt kevésbé vagyunk egyedül"...

Az End Of Green egy sajátos világból származik: más banda nem is lenne képes ilyen csodás, egyben fülsüketítő ódákat zengeni a fájdalomról és az elszigeteltségről - pláne nem 25 évnyi agónia után".

Bővebb infók, friss hírek: www.facebook.com/endofgreenofficial


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [623. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás