Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [626. rész]


2021-07-10

Ma a jelenkori extrém metal-színtér egyik legígéretesebb bandája dübörög a hangszórókból.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 626. rész

AKIAVEL - 'Frozen Beauties'

Az Akiavel egy női frontemberes death metal banda, ami Dél-Franciaországban alakult 2018-ban. Első, bandáról elnevezett mini-lemezük 2018 decemberében jelent meg, és már ezen az EP-n nyilvánvaló volt, mivel állunk szemben: a groove, a thrash, a black és az old-school death metal különleges elegye, amit dallamos riffek, súlyos ritmusok és hardcore-betétek tarkítanak. Az Akiavel elsősorban a Morbid Angel, a Deicide, az Obituary, a Cannibal Corpse, a Testament és a Gojira kedvelőinak ajánlott.

Az Akiavel debütáló nagylemeze, a 'V' 2020. február 20-án jelent meg. Ezt követte a legújabb, második teljes értékű stúdióalbum, a 'Vae Victis', ami 2021. április 23-án látott napvilágot.

A 'Væ Victis' egy koncepcionális album, ami "az emberi psziché legsötétebb és legelvetemültebb szegleteit hivatott bemutatni", néhány ismert sorozatgyilkos tettei révén. Az Akiavel ezúttal radikális zenei megközelítéssel támad a hallgatókra: a 'Væ Victis' ugyanis "megtestesít mindent, amit a “halál” szó muzikális tekintetben magában foglal. Ennek megfelelően "éles és feszes gitár-témákra. lüktető dobokra és durva, nyers vokálokra" kell számítani. Az előzetes közlemény szerint "az utóbbi idők legerőteljesebb death metal albuma" várható a 'Væ Victis' formájában.

A banda énekesnője, Auré így nyilatkozott a munkálatok kapcsán: "Dalszerzői munkám olyan, mint egy rituálé! A második Akiavel album megalkotása rengeteg erőfeszítést, frusztrációt, és sorozatgyilkosokkal kapcsolatos történetek olvasását igényelte... Jómagamat egyszerűen elbűvöli a gyilkosok elméjének pszichológiai tanulmányozása; így közelebbi betekintést próbáltam nyerni a dolgokba, ezért elolvastam a lehető legtöbb könyvet a témában. A karantén alatt nagyon gyorsan telt az idő, de azért sikerült mindent belesűrítenem a tanulmányokba. A dalszerzés egyébként az életem része. Ezzel összefügg az, hogy sokat írok és olvasok. Tanulmányaim nagy részét amúgy is irodalommal töltöttem - leginkább Molière nyelvezetét kedvelem. Ha dalt írok, szeretek egyedül lenni. Egyébként meglehetősen régimódi vagyok - nincs például számítógépem sem; csak egy ceruza és egy papír áll rendelkezésemre. A fejemben rengeteg dolog zajlik, és ha egy konkrét témáról kell írnom, az érzelmeim vezérelnek. Példának okáért: amikor a 'Comrade' című dalt írtam, a Csikatilo által elkövetett borzalmakat tanulmányoztam. Amint pedig befejeztem a dalszerzést, a kezembe vettem a fiamat, szorosan megöleltem, ezerszer megpusziltam, és majdnem elsírtam magam... Bizonyos témák tehát nagyon keményen meg tudnak érinteni, és kell is utána egy kis idő, mire képes leszek belevágni egy másik projektbe...".

A 'Væ Victis' borítója és dallistája így néz ki:

01. Frozen Beauties
02. Bind Torture Kill
03. Zombie
04. Needles From Hell
05. Comrade
06. Medium
07. The Lady Of Death
08. Pentagram Tattoo
09. Mommy I'm Capable
10. Matrimonial Advertisements

A 'Væ Victis' album április 23-án megjelent limitált CD-n, valamint számozott bakeliten és digitális formában. A rendeléseket itt lehet leadni.

Az Akiavel felállását az énekesnő Auré, a gitáros Chris, a basszer Jay és a dobos Butch alkotja.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/Akiavel


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [626. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás