Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [628. rész]


2021-07-17

Klasszikus rock ‘n’ roll zene, nyers, riff-orientált blues-rock, karcos vokálokkal előadva... Egy vérbeli apa-fiú banda nyomatja ma a hangerőt!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 628. rész

HEAVY WATER - 'Red Brick City'

Klasszikus rock ‘n’ roll zene, nyers, riff-orientált blues-rock, karcos vokálokkal előadva... Erről szól a Heavy Water zenekar debüt-albuma, a 'Red Brick City'. A Heavy Water egyfajta "lockdown projekt", mely a brit Saxon zenekar legendás frontembere, Biff Byford és fia, Seb Byford között jött létre. 10 blues-alapú klasszikus rock-dal került fel a szóban forgó lemezre, ami garantáltan lebilincsel minden hallgatót már az első szólamtól kezdve.

A Heavy Water muzsikája a klasszikus apa-fiú kapcsolat kölcsönhatásán, illetve több évtizednyi tapasztalaton és tudáson alapszik. Ott van például a címadó dal - vagyis az első single-dal, a 'Red Brick City' - aminek riffjeire még a Soundgarden is büszkén csettintene; vagy ott van a napfényes hangulatú 'Follow This Moment', ami a Beach Boys legszebb korszakát felelevenítvén idézi fel a Led Zeppelin hetvenes évekbeli menetelését. Természetesen a hangulatos balladák, lágy ritmusok ('Tree In The Wind') sem maradnak el, de alapvetően egy vérbeli vintage rock ‘n’ roll-mesterműre számíthatunk, fiatalos lendülettel előadva.

"Úgy döntöttünk, csinálunk valami élvezeteset és hasznosat ezekben a sötét időkben. Így hát összegyűlt a család, és megalkottuk ezt az albumot" - olvasható Seb és Biff közleményében.

A 'Red Brick City' hangmérnöke maga Seb Byford volt. A felvételek többnyire a nagy-britanniai Yorkban zajlottak, a Big Silver Barn Stúdió falai között - egyedül a dob-témákat rögzítették máshol; a yorki Reel Recording Stúdióban. Seb és Biff voltak az album producerei is; a maszterizálást pedig Jacky Lehmann végezte el. A hangszerek mögött a következőképpen néz ki a felállás:

Seb Byford - gitár, ének
Biff Byford - basszusgitár, ének
Tom Witts - dobok
Dave Kemp - billentyűk, szaxofon

"Nagyon jól éreztük magunkat az album munkálatai közben. Fantasztikus élmény volt az, hogy együtt dolgozhatott a család a karantén ideje alatt. Mindenféle sampler és modern hangtechnikai eszköz nélkül viteleztük ki ezt az albumot... szimplán csak hangosan és büszkén muzsikáltunk!" - zárta sorait Biff és Seb.

A tracklista:
01. Solution
02. Turn To Black
03. Red Brick City
04. Tree In The Wind
05. Revolution
06. Personal Issue No. 1
07. Medicine Man
08. Follow This Moment
09. Now I'm Home
10. Faith

2021. július 23-án jelenik meg a 'Red Brick City' album, a Silver Lining Music kiadó jóvoltából; méghozzá digipak CD-n, limitált bakeliten és digitális formában. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

Bővebb információ, friss hírek: www.facebook.com/heavywatermusicofficial

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [628. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás