Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [629. rész]


2021-07-21

A zenetörténelem egyik legjelentősebb metal-operáját elevenítjük fel ma, a 20. évforduló alkalmából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 629. rész

AVANTASIA - 'Sign Of The Cross'

Az Avantasia a német heavy metal-énekes és dalszerző Tobias Sammet projektje, melyet zenekara, az Edguy mellett kezdeményezett 1999-ben. Az addig általa képviselt power metal stílusán túllépve számos rockzenei stílust ötvöz az Avantasia-lemezeken, azonban jelentős hatást gyakorol a projektre az opera műfaja is. Nemcsak számos vendégénekes és vendégzenész vesz részt az egyes lemezek elkészítésében, de azok összhatása is sokban hasonlatos a hagyományos operákéhoz.

Tobias Sammet 1999-ben indította útjára zenekara mellett az Avantasia projektet. Célja egy, az opera műfajához hasonló sokszereplős, dallamvilágában is rendkívül változatos rock/metal-lemez megalkotása volt. Az ötlet akkor fogalmazódott meg benne, amikor az Edguy egyik lemezéhez vendégszereplőként meghívta a Blind Guardian énekesét, Hansi Kürsch-t. A projekthez — zenekara, az Edguy sikereinek köszönhetően — számos ismert zenészt és énekest tudott megnyerni. A bemutatkozó kislemez ('Avantasia'), majd ez első stúdióalbum 2001-ben jelent meg.

Az Avantasia első teljes értékű albuma, a 'The Metal Opera' volt, amely koncepcionális szempontból a 17. századba és egy párhuzamos fantasy-világba (Avantasiába) vezeti a hallgatót. A kiadvány a német album-listán 2001-ben a 34. helyig vitte.

A történet és a projekt folytatása a 2002 szeptemberében megjelent 'The Metal Opera Part II' lett. Ez több európai országban is jól fogyott és a német album-lista 17. helyéig jutott.

Az Edguy-frontember Avantasia projektjének bemutatkozó lemezein olyan neves vendégek kaptak helyet, mint Markus Grosskopf (Helloween), Henjo Richter, Alex Holzwarth, Kai Hansen (Gamma Ray), André Matos (Ex-Angra), David DeFeis (Virgin Steele), Oliver Hartmann (ex-At Vance), Rob Rock (Impellitteri) és Sharon den Adel (Within Temptation). Sammet-nek tehát minden bizonnyal ezen két album adja a legnagyobb referenciát a metal műfajban. Nem is beszélve az erőteljes, energikus Avantasia dalokról és az izgalmas koncepcióról.

Az eredetileg 2001-ben és 2002-ben az AFM Records jóvoltából megjelent, kétrészes 'The Metal Opera' ugyanezen kiadó kínálatában 2015. április 17-én elérhetővé vált - világszerte mindössze 1000 példányszámra limitált - dupla LP formájában is.

A 'The Metal Opera' második részének kiadása után átmenetileg visszavonult az Avantasia, de Sammet azóta további 6 nagylemezt, 3 EP-t és számos kislemezt adott ki a projekt színeiben. A legutóbbi Avantasia-anyag, a 'Moonglow' 2019 februárjában jelent meg.

A hírek szerint az Avantasia 2021 őszén tér ismét vissza, egy vadonatúj single-dallal, valamint egy izgalmas bejelentéssel!

Friss hírek, egyebek: www.tobiassammet.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [629. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás