Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [631. rész]


2021-07-28

Mike Howe emlékére...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 631. rész

HERETIC - 'The Search'

A Heretic egy kaliforniai klasszikus power / speed / thrash metal banda, ami első körben 1984 és 1988 között működött, majd 2011-ben alakultak ismét újjá.

A Heretic 1984-ben alakult, és a kezdetekben a los angelesi metal-színtér egyik legnagyobb nevének számítottak. Ők voltak az egyik első metalbanda, akikre felfigyelt a későbbiekben világhírűvé vált Metal Blade Records. Rövid fennállásuk alatt egy EP-jük ('Torture Knows No Boundary'), egy nagylemezük ('Breaking Point') és egy válogatás-albumuk jelent meg, mielőtt '88-ban fel nem oszlottak, azután, hogy Mike Howe énekes belépett a Metal Church-be. A Heretic többi tagja ezután Reverend néven alapított új bandát David Wayne énekessel (aki épp a Metal Church éléről távozott).

A Heretic zenekar 2011-ben ismét összeállt két eredeti taggal (Julian Mendez énekes, és Brian Korban gitáros). Később csatlakozott hozzájuk Glenn Rogers (ex-Hirax) gitáros is, valamint 2012 januárjában újabb két taggal (Angelo Espino basszusgitáros és Ignazio Copolla dobos) egészültek ki; és még abban az évben kiadták visszatérő, 'A Time of Crisis' című nagylemezüket (a Metal On Metal Records jóvoltából).

2013-ban a Metal Blade kiadott egy 3 CD-s Heretic box-szettet, benne a 'Breaking Point' és a 'Torture Knows No Boundary' albumokkal, kiegészítve bónuszokkal és egy koncert-DVD-vel (amin nyolcvanas évekbeli felvételek láthatók).

2017-ben a banda kiadta harmadik, 'A Game You Cannot Win' című nagylemezét, amit már a Dissonance Productions kiadó gondozott.

A banda egykori énekese, Mike Howe 2021 júliusában hunyt el, 55 éves korában. A halál oka egyelőre ismeretlen. "A Heretic tagjait teljesen ledöbbentette egykori énekesünk és jóbarátunk, Mike Howe halálának híre. Nyugodj békében, Mike" - írták közleményükben a Heretic tagjai.

További infók, friss hírek: www.facebook.com/HERETICUSA

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [631. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás