Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [634. rész]


2021-08-07

Egy legenda éled újjá rovatunk mai epizódjában.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 634. rész

KAYAK - 'Out Of This World'

A Kayak egy legendás holland rockbanda, amit Ton Scherpenzeel és Pim Koopman alapított Hilversum városában, 1972-ben. Egy évvel később jelent meg debütáló albumuk, a 'See See the Sun', melyen három nagysikerű single-dal is helyet kapott. Népszerűség elsősorban Hollandiában bontakozott ki. 'Ruthless Queen' című slágerük 1979 márciusában 6. helyig jutott hazájuk hivatalos toplistáján.

A csapat 1982-ben - kilenc album kiadása után - feloszlott. Első újjáalakulásuk 1999-ben volt esedékes, amikor is felkérték őket egy performanszra a De Vrienden van Amstel Live tévéműsorban. Ezt követően döntöttek úgy, hogy újraélesztik a legendát. Azóta további kilenc stúdióalbumot, illetve három koncertlemezt adott ki a zenekar.

A Kayak együttes 'Out of This World' címmel adta ki új nagylemezét, 2021. május 7-én. A csapat új albuma az első a banda 2018-as visszatérése óta. Új felállás, új lemezkiadó és új stúdióalbum - ezzel készült a veterán csapat. Az 'Out of This World' album a Kayak első nagylemeze a 2014-es 'Seventeen' album megjelenése óta.

Az 'Out of This World' a Kayak 18. sorlemeze, 15 új dal szerepel rajta, 70 energikus és sokszínű, változatos percben, a banda jellegzetes stílusában előadva. A legutóbbi nagylemez megjelenése óta sokminden történt a bandán belül: példának okáért, visszatért Hans Eijkenaar dobos; Ton Scherpenzeel billentyűs-énekes pedig szívrohamot kapott 2019 végén; nem is beszélve a minden ténykedést visszavető koronavírus-járványról, ami a bandatagokat is súlyosan érintette... Előzetesképpen azonban annyi mindenképpen elmondható, hogy Pim Koopman 2009-es halála óta nem szólt ilyen egységesen, ilyen kiegyensúlyozottan és ilyen motiváltan a banda!

A Kayak jelenlegi felállása így néz ki:

Ton Scherpenzeel - billentyűk, ének / vokál
Bart Schwertmann - ének / vokál
Marcel Singor - gitár, ének / vokál
Kristoffer Gildenlöw - basszusgitár, ének / vokál
Hans Eijkenaar - dobok

A banda alapítója, Ton Scherpenzeel így szólt: "Sokan úgy tekintettek az elmúlt évre, mint egy elveszett esztendő - köszönhető mindez a COVID-nak. Én viszont nem. Nem mondom, hogy jó volt a tavalyi év, de legalább arra sikerült rájönnöm - ismét -, valójában mennyire törékenyek vagyunk. Cselekedetek és mindannyiónkat érintő konzekvenciák révén, minden és mindenki kapcsolatban áll egymással. Konkretizálva a dolgot: az új Kayak album nem lett volna olyan, amilyen; ha nincs ez az egész felfordulás. Minden eddiginél erősebb elkötelezettséggel és egymás iránti tisztelettel vágtunk neki a munkálatoknak. És a jövőben is ez lesz az alapja a Kayak felépítésének".

Az 'Out of This World' album megjelent digitális formában, limitált digipak CD-n, dupla gatefold LP-n és egyéb exkluzív változatokban - erről bővebb infók itt találhatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [634. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás