Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [636. rész]


2021-08-14

Ma egy tökös fiatal rockbanda zenél, igazolván, hogy a műfaj véletlenül sem halott; sőt...!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 636. rész

STARCRAWLER - 'Bet My Brains'

A Starcrawler egy amerikai rockbanda, amit 2015-ben alapítottak Los Angelesben. Az együttes felállását Arrow de Wilde énekesnő, Henri Cash gitáros, Tim Franco basszer és Seth Carolina dobos alkotja. Mindeddig két stúdióalbuma jelent meg a bandának: a 2018-as 'Starcrawler' és a 2019-es 'Devour You'.

A Starcrawler 2015 nyarán jött létre, amikor két középiskolai jóbarát, Arrow de Wilde és Austin Smith egyesítették erőiket. A 2015/2016-os tanév elején a páros úgy döntött, bevesznek maguk mellé egy gitárost és egy basszusgitárost, új bandát alapítanak. Az egyik választás Henri Cash-re esett, aki eredetileg tubán tanult zenélni; a hiányzó tag pedig Tim Franco lett.

A Starcrawler debütáló kislemeze 'Ants / Used to Know' címmel jelent meg 2017-ben; méghozzá limitált bakelitlemezen. Ezt követte az 'I Love LA / Castaway' single-páros, ami a debütáló nagylemez első hivatalos ízelítője volt.

2018 márciusában a Starcrawler lebonyolított néhány fellépést a világ egyik legnagyobb zenei rendezvénye, a South By Southwest (SXSW) fesztivál keretében, a texasi Austinban. Koncertjeik energiája és lendülete sok szaklap és rajongó érdeklődését felkeltették; arról nem is beszélve, hogy kisebb botrányt keltett a banda azzal, hogy az énekesnő vérrel köpte szembe egy fényképész arcát, valamint fizikailag bántalmazta a közönség egyik tagját. Ettől függetlenül - vagy épp emiatt - a Starcrawler elnyerte az SXSW Grulke-díját, amit a rendezvény legjobb performanszáért adományoztak nekik.

A Starcrawler 2018 nyarának elején lebonyolította első európai turnéját, melynek keretében felléptek többek közt Spanyolországban, Luxemburgban, Hollandiában, Németországban és az Egyesült Királyságban is.

A zenekar első teljes értékű albuma, a 'Starcrawler' még abban az évben megjelent, köszönhetően a Rough Trade Records-nak, amely kiadó limitált bakelitlemezen jelentette meg a bemutatkozó anyagot.

2018 novemberében a Starcrawler kiadta 'Hollywood Ending' című single-dalát, valamint annak B-oldalas nótáját, a 'Tank Top'-ot.

2019. február 26-án a csapat kiadott egy újabb, 'She Gets Around' című single-dalt, ami stílusát tekintve a '90-es évek alt-rock bandái (Nirvana, The Breeders, stb.) előtt rótta le a tiszteletet. Egy hónappal később a banda részt vett egy filmzenei albumon, amit a Kedvencek temetője c. produkció remake-jéhez készítettek. Ezen az albumon a Starcrawler egy Ramones-feldolgozást ('Pet Sematary') prezentált.

2019. október 11-én a band kiadta második, 'Devour You' című nagylemezét. A 2020-as évet - a koronavírus-járvány okán - turné-mentességgel töltötte a banda. Az utóbbi album megjelenésének első évfordulóján Austin Smith az Instagramon bejelentette, hogy távozik a bandából, lévén "a család és a barátok társaságában kezd új életet". A maradék bandatagok a legjobbakat kívánták neki; helyére pedig egy Seth Carolina nevű dobost vettek maguk mellé.

2021 áprilisában megjelent egy What Drives Us című dokumentumfilm (amit a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl rendezett és producelt), amiben főszerepet kapott a Starcrawler is.

A Starcrawler hivatalos Facebook-oldala itt, hivatalos honlapja pedig itt érhető el.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [636. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás