Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [637. rész]


2021-08-18

"Filmzene metal" a maximumon!!
 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 637. rész

LUCA TURILLI'S RHAPSODY - 'Rosenkreuz (The Rose And The Cross)'

A legendás olasz Rhapsody (Rhapsody Of Fire) zenekar egyik utód-bandája / mellék-projektje, a Luca Turilli's Rhapsody 2011-től 2018-ig működött, a gitárvirtuóz / dalszerző Luca Turilli vezénylete alatt.

A Rhapsody Of Fire 2011 augusztusában vált ketté: Luca Turilli gitáros és Alex Staropoli billentyűs külön utakon folytatták ténykedéseiket, azonban valamilyen formában mindketten továbbvitték a Rhapsody nevet. A Luca Turilli-féle banda 2012-ben adta ki első nagylemezét, 'Ascending to Infinity' címmel. Az album a hivatalos német zenei toplista 32. helyén debütált.

A Turilli-féle Rhapsody-nak a felállását Patrice Guers basszusgitáros, Dominique Leurquin gitáros, Alex Landenburg dobos, valamint Alessandro Conti énekes tette teljessé. Az önmagát "filmzenei metal" ("Cinematic Metal") stílusú zenekarként definiáló Luca Turilli's Rhapsody a debütáló albumon kívül még eyg másik nagylemezt (2015 - 'Prometheus (Symphonia Ignis Divinus)' és egy koncertalbumot (2016 - 'Cinematic and Live') adott ki, mielőtt 2018 júniusában a bandavezér bejelentette, hogy határozatlan időre szünetel a projekt. Tisztázván a helyzetet, a gitáros az év decemberében közölte, hogy a banda végleg feloszlott. Turilli azóta újra egyesítette erejét a "régi" Rhapsody frontemberével, Fabio Lione-val, a Turilli/Lione Rhapsody nevű projektben.


A Luca Turilli's Rhapsody utolsó, 'Prometheus (Symphonia Ignis Divinus)' című albuma egy több mint 70 perces, 11 számos produkció, ami 2015 nyarán került a boltokba, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából. A lemez producere természetesen maga a zenekarvezető / dalszerző / komponista Luca Turilli volt; míg a keverésért és a hangtechnikai munkákért Sebastian Roeder, valamint Christoph Stickel (Michael Schenker’s Temple Of Rock) felelt.

"Az 'Ascending To Infinity' nagy sikerei után - amiért örök hálánk a támogatóinknak és a nemzetközi sajtónak - a "filmzene metal" egy újabb ópuszát alkottuk meg, Alessandro Conti elbűvölően változatos énekhangjával, mely a mennybeli, kristálytiszta, magas tónusoktól egészen a drámai operai tenor erejéig terjed. Meglepetésként újabb zenei tájakat festünk a ritkaságnak számító szépség jegyében!" - közölte az album megjelenése kapcsán Dominique Leurquin másod-gitáros.

Maga Turilli így nyilatkozott a szóban forgó albumról: "Rendkívül szuper produkciót sikerült végeznünk - olyan lett az anyag, mint egy hollywoodi 'blockbuster' filmzenéje. 15 napon keresztül folyamatosan csak kórus-témákat rögzítettünk; többek közt olyan csodálatos énekesek közreműködésében, mint Ralf Scheepers, Dan Lucas, Bridget Fogle és Previn Moore. A nagyzenekari betéteket pontosan olyan módon alkottam meg, mint ahogyan egy film vagy egy videójáték betétzenéjét is csinálnám. Biztos vagyok benne, hogy rajongóink imádni fogják ezt a lemezt; pont annyira mint én. Leginkább úgy tudnám ezt jellemezni, mint a 'FILMZENE-METAL kvintesszenciája': bombasztikus, epikus és drámaibb mint valaha!".

A 'Prometheus' album kiadása mellett Turilli bejelentette, hogy egy új zenei produkciós céget hoz létre, melyen keresztül technikusként és zeneszerőként szeretné segíteni a kifejezetten epikus / nagyzenekari / modern metal bandák feltörekvését. Az új cég emellett minden más műfajú (rock, pop, klasszikus, opera, folk) hanganyag producelését, valamint különböző TV- és mozifilmek, illetve videójátékok gyártását és kiadását is vállalja. "Az elmúlt években sokat álmodoztam arról, hogy létrehozok egy másodlagos bizniszt, ami kapcsolatban van a filmgyártással és egyéb fontos médiummal. Így tehát ebbe az irányba tettem meg a nagy lépést. Jelenleg olyan magasan elismert partnereimet keresem, akik segítségével és hozzájárulásával nemzetközi szintűre terjeszthetem vállalatom körét" - nyilatkozta a gitáros.

Turilli tehát jelenleg saját cége működtetésével van elfoglalva, ugyanakkor pedig új dalokat ír aktuális projektje, a Turilli / Lione Rhapsody számára.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [637. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás