Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [639. rész]


2021-08-25

A Közel-Keletről szól a Kígyóbűvölő játéka...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 639. rész

SUBTERRANEAN MASQUERADE - 'Snake Charmer'

A multinacionális felállású Subterranean Masquerade együttes - melynek eredeti tagjai az USA-ból, Norvégiából és Izraelből származnak - a hivatalos jellemzés szerint "pszichedelikus progresszív metal zenében utazik. Dalaik egyszerre testesítik meg a Jézus Krisztus Szupersztárt, az izraeli népzenét és a tradícionális heavy metalt - mindezt néhány végtelenül tehetséges, profi zenész előadásában.

A bandát egy izraeli zenész, Tomer Pink gitáros alapította; eredetileg pedig a Green Carnation énekese, Kjetle Nordhus és a Novembers Doom-ból ismert Paul Kuhr volt a frontembere. A csapat új, 2021-es reinkarnációjában azonban kivétel nélkül izraeli zenészek szerepelnek, akiket a helyi prog-rock színtér javából válogatott össze Tomer Pink


Az 1997-ben alakult Subterranean Masquerade mindeddig négy nagylemezt és három EP-t adott ki. Legutóbbi, aktuális albumuk, a 'Mountain Fever' 2021 tavaszán látott napvilágot.

A Subterranean Masquerade a svédországi Fascination Street Stúdióban és az izraeli Golán-fennsík egyes stúdióiban rögzítette új lemezét, Daniel Castillo hangmérnök társaságában. A hanganyag keverését Jens Bogren (Leprous, Katatonia, Opeth) végezte el. A banda következő, negyedik stúdióalbuma - ami a 2017-es mestermű, a 'Vagabond' folytatása - a 'Mountain Fever' címet kapta. A zenekar ezen a lemezen "feleleveníti indián gyökereit, és azt ötvözi haszidi zenével, közel-keleti hangszereléssel, goa pszichedelikával és metal muzsikával". Másképpen mondva: "csúcsra emeli a sprituális punkzene és a vérbeli rock 'n' roll műfaj elegyét".

Vidi Dolev énekes elmondta: “Világzene és metal... Minden lépéssel egy új hangzás elérésére törekszünk itt, a Subterranean Masquerade berkein belül. Ez a banda szó szerint örökmozgó; soha nem áll meg. Nálunk a megújulás alapvető norma”.

Az új album a Lasers Edge hatáskörébe tartozó Sensory Records jóvoltából jelent meg 2021. május 14-én. A Costin Chioreanu (Twilight 13 Media) által készített lemezborító és a dallista így néz ki:

A 'Mountain Fever' a világ minden tájáról megrendelhető digitális formában, CD-n és dupla LP-n, többek közt a banda hivatalos webshop-ján keresztül.

Az új albumról bővebben itt írtunk.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [639. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás