Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [640. rész]


2021-08-28

Színes hangok a Nap alatt...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 640. rész

COLOURSØUND - 'Under The Sun'

A COLOURSØUND nevű zenei projektet a The Cult-ból ismert Billy Duffy és a The Alarm tagja, Mike Peters alapította a kilencvenes évek végén. Az 1998-99-es időszakban mindketten szüneteltették eredeti bandájukat; ezért jóbarátok lévén úgy döntöttek, egy közös projektbe vágnak bele.

Ez a projekt több szempontból is sikeresnek bizonyult - többek közt atekintetben is, hogy Duffy a COLOURSØUND-nak köszönhetően élesztette újjá 1999-ben legendás bandáját, a The Cult; Peters pedig egy évvel később a The Alarm-ot.

A COLOURSØUND azonban ezt megelőzően kiadott egy 11 eredeti, autentikus számból álló stúdióalbumot, amit stílusilag Duffy sokoldalú gitár-játéka és Peters érzelmes énekhangja alapozott meg.

A COLOURSØUND első albuma kultikussá vált - nem mellesleg a Cult- és az Alarm-fanok is igazi kincsként hivatkoznak erre a stúdiólemezre.

Azóta Peters és Duffy is újra megtalálta a maga útját: a The Cult és a The Alarm egyaránt hatalmas sikereknek örvend a 21. században is. Attól függetlenül azonban, hogy a COLOURSØUND már jóideje nem aktív, a két zenész 2003 óta több alkalommal is fellép közösen; méghozzá a Dead Men Walking nevezetű all-star alt-rock projekt színeiben.

A COLOURSØUND újjáalakulásának híre többször is felröppent; jelenleg pedig egészen kézzelfogható a reunion: a banda megújult honlappal és egy vadonatúj album ígéretével kísérti a rajongókat!

Bővebb infók, hírek: coloursound.uk


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [640. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás