Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [641. rész]


2021-09-01

Vérbeli európai progresszív metalzenével indítjuk a 2021-es őszt.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 641. rész

NEVERLAND - 'Schizophrenia'

Neverland néven számos rock- és metalbanda létezett az évtizedek során - jelenleg a 2000-es évek elején működött, sváji együttesről lesz szó.

A Neverland a svájci Seon városában alakult 1999-ben. A csapatot - ami dallamos / progresszív metalzenét játszik - Daniel Huber gitáros és Boris Stoll dobos alapította közös tanulmányaik során. A zenekar az ő tapasztalataik nyomán klasszikus zenei dallamokat és riffeket ötvöz progresszív elemekkel. Később csatlakozott hozzájuk Andreas Mislin gitáros (Bequest), Roland Jost basszusgitáros és Manuel Wagner billentyűs is.

A zenekarnak 2003-ra sikerült megtalálnia énekesét, Mike Zotter személyében, akivel közösen megalkották a debütáló demó-lemezt, melynek producere a legendás Tommy Vetterli (Coroner, Kreator) volt. A Neverland zenekarról elnevezett demó-albumot a nemzetközi média és a műfaj rajongói is nagyra méltatták.

Miközben a Neverland első hivatalos nagylemezén dolgozott, a bandának szembe kellett néznie néhány akadállyal, tagcserével. Mike Zotter és Manuel Wagner kilépett a csapatból. Helyükre érkezett első körben egy neves és tapasztalt énekes, Jean Marc Viller, aki karrierje során korábban olyan bandákban fordult meg, mint a Big Red One, a Back Street, a Daydreamer vagy a Wicked Waltz. Ő követte az új billentyűs, Oliver Benz, aki a debütáló nagylemez munkálatai során lépett be hivatalosan a bandába. A stúdióalbum producelésére ezúttal is Tommy Vetterli-t kérte fel a zenekar.

A Neverland a tagok példaképeinek tekintett Symphony X / Royal Hunt / Dream Theater stílusának nyomán alkotta meg debütáló stúdióalbumát, amit 2007. március 23-án jelent meg, 'Schizophrenia' címmel. Annak ellenére, hoyg egyértelműek a muzikális hatások, a Neverland egy egyedülálló és sajátos hangzású albumot tett le az asztalra, az Escape Music kiadónak köszönhetően.

A különleges hangzás és a 'Schizophrenia' album hozzávetőleges sikerei ellenére a Neverland az album megjelenése után eltűnt a színtérről, és azóta sem jelentkeztek új zenével, friss hírekkel...


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [641. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás