Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [642. rész]


2021-09-04

Alászállt az ősz köde...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 642. rész

SKRATTE - 'Im Nebel Des Herbstes'

A Skratte egy német black metal formáció, amit egy Hevnbrann nevű multi-instrumentalista vezet. Hevnbrann a szóló-projektet 2012-ben hozta létre, azzal a céllal, hogy megvalósítsa zenei elképzeléseit. A Skratte dalai gyűlöletről, mizantrópiáról és átkokról szólnak; a dalszövegek egy olyan világot mutatnak be, ami "mentes mindenféle istenségektől, és ahol az egyén természetes lelke az úr".

Zeneileg főként a klasszikus norvég black metal stílus brutalitása és zordsága volt hatással a Skrattéra, de ugyanakkor érezhető Hevnbrann dalain a francia színtér sokszínűsége és megkülönböztető megszólalása is. Ennek megfelelően a Skratte zenéjét elsősorban a Taake, az Ungfell, az Aaskereia vagy a korai Ulver lemezek rajongóinak ajánlják a kritikusok.

A Skratte 2013-ban és 2014-ben adta ki debütáló demó-lemezeit ('Kapitel 1' és '2' címmel); majd 2015-ben megjelent az angol nyelvű '.​.​.​and Silently Vanished Her Last Breath' kislemez. Ezt követte 2017-ben a hivatalos debütáló EP, az 'Im Nebelmeer'; majd 2021 májusában végre megjelent a projekt első teljes értékű albuma, az 'Akt I – Ein Feuer entfacht', ami egy "különleges felfedeznivaló a klasszikus black metal zene kedvelői számára".

A Skratte dalait és albumait a Bandcamp-en lehet meghallgatni, megvásárolni. Bővebb infók, friss hírek: www.facebook.com/SkratteOfficial


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [642. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás