Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [644. rész]


2021-09-12

Egy új és ígéretes, de mégis tehetséges veteránok alkotta banda mutatja be debütáló dalát.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 644. rész

OBSIDIOUS - 'Iconic'

2020 áprilisában távozott az Obscura felállásából Rafael Trujillo gitáros, Linus Klausenitzer basszer és Sebastian Lanser dobos, akik nem sokkal később megalapították saját bandájukat, az Obsidious-t. Megszabadulván a korábbi kötöttségektől, az Obsidious tagjai "határokat nem ismerő extrém metal zenét" játszanak, egyedülálló és sajátos stílusban előadva. A csapat Javi Perera énekessel egészült ki, és a következőképpen határozta meg küldetését: új név alatt új rajongókra tesznek szert, modernkori marketing-ötletek bevetésével. Természetesen említeni sem kell, hogy az Obsidious tagjai végtelenül tehetséges, tapasztalt, virtuóz és technikás zenészek, akik képesek fülbemászó, emlékezetes dalokat szerezni; lévén ezt a múltban mindannyian maradéktalanul bebizonyították.

Rafael Trujillo, Linus Klausenitzer és Sebastian Lanser között erős zenei kötelék alakult ki az évek során, melyek alatt körbejárták a világot és rendszeresen stúdióztak az Obscura színeiben. Legutóbbi albumukat, a 'Diluvium'-ot javarészt ezt a trió írta - nem véletlen, hogy ez volt az Obscura eddigi legsikeresebb albuma (több nemzetközi eladási listán és magazin-toplistán is helyet kapott a 'Diluvium'). Az Obsidious zenekar a meglevő rajongótábort szeretné kibővíteni, és minden korábbinál egyedibb zenei karakterei révén új, lelkes fanokra is szert tenni. Az Obsidious mind a négy zenésze nagy elismerésnek örvend az európai (és a nemzetközi) metal-színtéren. VIrtuozitásuk és kimagasló zenei tehetségeik révén az új bandát is a világ-hírnév "fenyegeti".

Az Obsidious zenéje modern riffekből, határozott és energikus dallamokból, magas szintű virtuozitásból és epikus elemekből tevődik össze. Dalaik egyszerre súlyosak, fülbemászóak, gyorsak és vadak. A banda bemutatkozó albuma jelenleg is készül - a Season Of Mist 2022 elején fogja piacra dobni az egyelőre cím nélküli anyagot.

...De hogy ne kelljen addig se várni a rajongóknak, a csapat nemrég megosztotta első hivatalos single-dalát / videoklipjét, az 'Iconic'-ot, ami lentebb elérhető videoklipen, itt pedig megvásárolható digitális kislemezen.

"Elmondhatatlanul izgatottak vaguynk, hogy végre megoszthatjuk a világgal első dalunkat, az 'Iconic'-ot! Obsidious néven ez az első igazi lépése leendő kalandunknak, mely 14 hónappal ezelőtt vette kezdetét. Lévén ez volt az első dal, amit az Obsidious színeiben írtunk, az 'Iconic' dalszövege a küldetésünket vázolja fel; vagyis azt, amit a metalzene határai feszegetvén, különböző aspektusokba helyezvén a műfaj alap-hangzását a hallgatók elé kívánunk tárni. Szívünket és lelkünket adtuk ebbe a bandába; ezért szeretnénk, ha mély nyomot hagynánk a globális modern metal-közösség színterén" - írja közleményében az Obsidious.

 


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [644. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás