Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Your Time to Shine' címmel született meg az új MONOLORD album - itt a friss klipes szám, a 'The Weary'!


2021-09-15

A svéd Monolord trió régóta várt ötödik nagylemezét a Relapse Records adja ki október 29-én, pénteken.

A 2013-ban alakult, göteborgi Monolord rövid idő alatt berobbant a színtérre - azóta négy nagylemezt is kiadtak ('Empress Rising', 'Vænir', 'Rust', 'No Comfort') a RidingEasy és a Relapse Records révén, és megállás nélkül turnéznak a Föld körül.

A Monolord alapvetően úgynevezett heavy-rock zenét játszik, de dalaik meghatározó stílusa a "szirupos sludge metal" is. A Thomas Jäger gitáros-énekes, Esben Willems dobos és Mika Häkki basszer alkotta trió masszív, dinamikus hangzása egy "negyedik tag" révén teljesedik ki: ez az "ultra-mély frekvencia", ami jellegzetes módon és jelentős mértékben megalapozza zenéjük egyedi mivoltát.

A Monolord ötödik, 'Your Time to Shines' című nagylemeze - amit a dobos Esben Willems új "gyárában", a Studio Beserk dalai között rögzítettek - 2021. október 29-én jelenik meg, a banda aktuális kiadója, a Relapse Records jóvoltából.

"Nem félünk éles kritikával bírálni a társadalmat - legyen szó a globális klímaválságról, a vallás pusztító természetéről, vagy a járvánnyal járó elszigeteltségről -; ez a dal-kollekció őszinte reprezentációja mindannak, amit jelenleg érzünk" - közölte a Monolord.

Zenei tekintetben egy ötszámos, 39 perces dalcsokorra számíthatnak a rajongók. A Monolord az új lemezen felvonultatja zenéje minden jellegzetes elemét; a súlyos riffeket, a sötét hangvételű, atmoszférikus témákat, a pusztító doom-rock elemeket és a ritmusos ópuszokat. A kiadó közleménye szerint a 'Your Time to Shine' "a Monolord legkötetlenebb, leginkább összpontosított albuma".

A tracklista:
01. The Weary
02. To Each Their Own
03. I’ll Be Damned
04. Your Time To Shine
05. The Siren Of Yersiniat

Az album előrendelhető különféle változatban itt. Alább ízelítőképpen megtekinthető az első single-dal, a 'The Weary' hivatalos videoklipje, amit a frontember Thomas Jäger így kommentált: "A 'The Weary' a jövő generációinak mond mesét, amiben bocsánatot kérünk, mert elbasztunk számukra mindent"...

A Monolord ezzel egy időben bejelentett egy USA-turnét is, ami 2022. március 3-án veszi kezdetét. A Firebreather zenekar társaságában lezajló körutat megelőzi egy európai túra is, amit a Blackwater Holylight közreműködésében bonyolít le a svéd csapat.

A teljes turné-beosztás, és bővebb infók, hírek a banda Facebook-oldalán érhetők el.


'Your Time to Shine' címmel született meg az új MONOLORD album - itt a friss klipes szám, a 'The Weary'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás