Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Novemberben érkezik az új UNLEASHED album, amihez itt az első előzetes dal / videoklip: 'The King Lost His Crown'!


2021-09-15

A svéd death metal banda bejelentette 14. nagylemezét, ami a 'No Sign of Life' címet viseli.

Ha tradícionális, "stockholmi" death metal zenéről - vagy alapvetően klasszikus death metal zenéről - beszélünk - egy bandát mindenképp ki kell emelni a sok közül: ez pedig az Unleashed. Az 1989-ben Johnny Hedlund által alapított zenekar az első naptól kezdve felsőbbrendű szinten űzi ezt a műfajt.

A kezdetekben - miután a banda felvett két demó-anyagot - elkészítette legendássá vált debüt-albumát ('Where No Life Dwells'), majd pedig európai és amerikai turnéra indultak a Morbid Angel kíséretében. Ettől a ponttól kezdve az Unleashed lett a nemzetközi death metal-színtér egyik legjelentősebb bandája. Lévén főként a vikingek tradícióival és egyéb ezzel összefüggő folklór témákkal foglalkozik a csapat, mind dalszövegi, mind zenei zenei tekintetben pionírnak számítanak. Az elmúlt harminc évben a banda együtt turnézott többek közt a Grave, a Dismember, az Entombed, a Krisiun és a Belphegor zenekarokkal; eközben pedig egyértelműen a műfaj legnagyobb mesterévé vált. 2018-ban újabb szintlépés következett be: az Unleashed a Napalm Records-szal kötötte meg új lemezszerződését, és kiadta legutóbbi, 'The Hunt for White Christ' című albumát.

Azóta három év telt el: az ikonikus banda pedig most azzal a hírrel bombázza a metal-közösséget, hogy hamarosan új sztenderdeket állít fel a színtéren. Az ikonikus banda 2021. november 12-én adja ki újabb, 14-es számú nagylemezét, a 'No Sign of Life'-ot, amire 11 vadonatúj, erőteljes és dinamikus, esszenciális death metal-himnusz került fel, a háború brutalitásának témájában. Az Unleashed tehát készen áll, hogy ismét megvédje trónját a műfaj templomában, és büszkén emelje újra a magasba a vikingek lángját!

Az Unleashed közleménye így szól az új album kapcsán: "Reméljük, hogy harcos barátaink a világ minden táján nagy mértékben élvezni fogják ezt az albumot, épp úgy, ahogy az előzőket. Mindig is igyekeztünk hűek maradni gyökereinkhez, egyúttal pedig arra törekedtünk, hogy a viking death metal műfaj új területeit fedezzük fel, még tovább feszegessük a stílus határait. Nem történt másképp ez most sem. "Hail Odin!"!".

A 'No Sign of Life' borítója és dallistája így néz ki:

A tracklista:
01. The King Lost His Crown
02. The Shepherd Has Left The Flock
03. Where Can You Flee?
04. You Are The Warrior!
05. No Sign Of Life
06. The Highest Ideal
07. Midgard Warriors For Life
08. Did You Struggle With God?
09. Tyr Wields The Sword
10. It Is Finished
11. Here At The End Of The World

Az első ízelítő, a 'The King Lost His Crown' című dal szöveges videója alább elérhető. Johnny Hedlund ennek kapcsán így nyilatkozott: "Jorsala csatáját követően Midgard Harcosai dicsőségesen tértek vissza, de a Fehér Krisztust végül elüldözték a szent városból. Az ellenség elmenekült a sivatagból; a védelmezők pedig kezdik elveszteni a vezetőjükbe vetett hitüket. Úgy tűnik, a király elvesztette a koronáját...”.

Az új albumot különféle formában lehet előrendelni, az alábbi képre kattintva:

Az Unleashed jelenlegi felállását Johnny Hedlund énekes-basszusgitáros, Anders Schultz dobos, Tomas Måsgard ritmusgitáros és Fredrik Folkare szólógitáros alkotja.


Novemberben érkezik az új UNLEASHED album, amihez itt az első előzetes dal / videoklip: 'The King Lost His Crown'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás