Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [646. rész]


2021-09-18

Ma a pogány black metal stílus egyik legjelesebb képviselőjétől hallgatunk meg egy viszonylag új szerzeményt.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 646. rész

HORN - 'Satt Scheint Der Sud Der Tat'

A Horn egy német, folk-hatású black metal banda, amit 2002-ben alapítottak Paderborn városában. A zenekarnak - amit egy Nerrath nevezetű multi-instrumentalista vezet - a kezdetekben két demó-anyaga jelent meg; majd összesen 8 teljes értékű nagylemezt és 1 EP-t adtak ki, a 2020-as évvel bezárólag.

A Horn utolsó előtti nagylemeze, a 'Turm am Gang' 2017-ben jelent meg. Ezt követte a 2018-as 'Retrograd' EP, amit követően a multi-instrumentalista Nerrath bandáját leigazolta az Iron Bonehead Productions kiadó.

A Horn sagája eredetileg 2002-ben kezdődött - az egyetlen tag, Nerrath azóta űzi egyedi stílusú, klasszicista hangzású, középkori beütésű, pogány black metal zenéjét. Az elsősorban a természet és az emberiség katasztrófáival foglalkozó Horn-dalok nemrég újabb szintre emelkedtek; 2020-ban ugyanis megjelent a nagysikerű 'Retrograd' mini-album folytatása, a 'Mohngang' című nagylemez, melyen többnyire közép-tempós, folk-témákkal gazdagon átszőtt, epikus és zeneileg minden eddiginél gazdagabb himnuszok kapta helyet.

A Horn új szerzeményeiben ezúttal olyan hangszerek is felcsendülnek, mint a cselló, a cimbalom és a trombita; ezáltal a dalok új, modernnek nevezhető, "kinematikus" feelinget nyújtanak. Egyik érdekessége az új albumnak, a csellóval és zongorával telepakolt 'Die mit dem Bogen auf dem Kreuz' című tétel nagyzenekari verziója, ami kiváló módon zárja le a 'Mohngang' lélegzetelállító eposzát.

Bővebb infók, hírek a Horn zenekarról és az új albumról: www.facebook.com/HornOfficial


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [646. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás