Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [650. rész]


2021-10-03

Rovatunk mai részében egy tehetséges hazai banda zenél.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 650. rész

BIPØLÄRIS - 'Averziø'

A Bipøläris egy háromtagú győri csapat, ami 2018 novembere óta létezik. Németh Attila (Soma) énekes-gitáros, Kis Ádám basszusgitáros és Szűcs Dávid dobos a stoner és a progresszív metal, a punk, valamint a hardcore zenei elemeit vegyítve „hergeli” a hallójáratokat. Az együttes első, háromszámos EP-je, a 'KAPILLÄRISOK' 2019 júniusában látott napvilágot. Első fellépésükre 2019. június 21-én került sor a Hell Vill fesztiválon, első nagyobb koncertjük pedig most, 2019. december 20-án volt Budapesten, a Dürer Kertben, a Hanoi, a nemecsek és Téveszme zenekarok társaságában.

'SZERØTØNIN MEZŐK' címmel jelent meg a banda 4 tételes második EP-je, amelynek hivatalos előzetese volt a videóklippel kísért 'Averziø'. A fentebb említett, Dürer Kert-beli koncertre egy nappal a második mini-album megjelenése után került sor.

2021 júniusában napvilágot látott a zenekar első teljes értékű albuma, a 13 számos, 44 perces 'SAGITTARIUS A*'. Ezt az albumot a következő felállással rögzítette a csapat:

Németh Attila - dalszöveg / ének, gitár
Kis Ádám - basszus / mix-master
Szűcs Dávid - dobok
Gede Adrián - gitár

"...A lemez részben egy, a felnőtté válást övező turbulens érzelmi kivetülés (Szerotonin mezők), a boldogulás és a boldogság keresése (Averzió), részben pedig egy felismerés, hogy pontosan ugyan olyan keveset tudunk a testünkben rejlő lélekről, mint a minket körül vevő világegyetemről, így állítva párhuzamot egy önpusztító emberi elme és egy fekete lyuk természete közt. (Sagittarius A*). Ja meg persze rendszer kritika… (Szinapszisok)… jó sok rendszer kritika…(Óperencia). Továbbá a lemezre felkerült egy majd a jövőben megjelenő Wolf's Island, azaz Farkas szigete című animációs film betétdala, amit szintén a zenekar készített".

A Bipøläris albumait és dalait meghallgatni, megrendelni a Bandcamp-en lehet; további infók, friss hírek: www.facebook.com/BPLRSHC


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [650. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás