Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [651. rész]


2021-10-06

Ma a melo-death műfaj egyik legkiemelkedőbb európai bandáját promótáljuk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 651. rész

BURDEN OF GRIEF - 'Smashed To Pieces'

A Burden Of Grief egy német melodic death metal banda, amit 1994 nyarán alapítottak. Az eredeti felállást Mike Huhmann énekes, Christoph Schellöh dobos, valamint Oliver Eikenberg és Philipp Hanfland gitárosok alkották. Ulrich Busch basszusgitáros néhány hónappal később csatlakozott a bandához. Vele készítették el első demó-kazettájuk, az 'A Duet of Thoughts'-ot, ami 1996 tavaszán látott napvilágot.

Ekkoriban több underground klub-koncertet adott a Burden Of Grief - ezek szinte kivétel nélkül sikeres, teltházas események voltak. Felbuzdulva a hirtelen jött népszerűségen, a banda tagjai bevonultak a Stage One Stúdióba, hogy Andy Classen producerrel felvegyék második demó-lemezüket. Ennek a stúdiózásnak a gyümölcse lett az 5 számot tartalmazó 'Above Twilight Wings' MCD, amire rendkívül pozitív kritikákat kaptak - még a patinás Rock Hard magazinban is többször megemlítették a Burden Of Grief nevét, és egy válogatás CD-n is helyet szántak egyik daluknak.

Ezt követően egymás után bonyolították le koncertjeiket; nagyjából két évvel a debütáló mini-lemez megjelenése után pedig újra stúdióba vonultak (ezúttal a Kassel-beli Ofen-stúdióba), hogy Carsten Schmerer producerrel újabb anyagot rögzítsenek. Schmerer a későbbiekben hivatalos dobosként is belépett a zenekarba. A négy új dal mellett egy újrarögzített demó-tétel, illetve egy klasszikus Iron Maiden-dal ('Prowler') feldolgozása is felkerült a Burden Of Grief következő demó-albumára, ami 'Eternal Solar Eclipse' címmel jelent meg 1999-ben.

Egy évet sem kellett várni, és megszületett a banda első teljes értékű nagylemeze, a 'Haunting Requiems', amit a Grind Syndicate Media kiadó gondozott. Ezen az albumon elsősorban a fentebb említett demó-lemezek egyes felvételei hallhatók, újrarögzített, újrakevert formában.

A banda második, 'On Darker Trails' című nagylemezét már a nevesebb Massacre Records gondozta. Ezen, a 2001-ben megjelent albumon nyolc vadonatúj szerzemény, valamint egy Metallica-feldolgozás ('Master Of Puppets') kapott helyet.

Két újabb év elteltével a világra szabadult a Burden Of Grief harmadik sorlemeze, a 'Fields of Salvation', ami a rajongók körében a mai napig a banda egyik legjobb albumának számít. A MetalSound Stúdióban rögzített 'Fields of Salvation' először a Remedy Records, majd pedig a Magick Records gondozásában jelent meg, 2003-ban és 2004-ben.

2007. március 3-án látott napvilágot a következő album, a 'Death End Road', ami - a banda történetében először - Japánban is kiadásra került, a Spiritual Beast Records jóvoltából. Ezt az albumot a neves dán producer, Tommy Hansen (Helloween, Pretty Maids, stb.) keverte és maszterizálta.

A 'Death End Road' folytatása a 2010 nyarán megjelent 'Follow the Flames' volt, amit ismét a Massacre Records vett "kezelésbe". Ezt a nagylemezt a legendás death metal-guru, Dan Swanö mixelte. A 'Follow the Flames' megjelent limitált, dupla-lemezes változatban is. A bónusz CD-n a Burden Of Grief összes feldolgozása kapott helyet - köztük a fentebb említett Iron Maiden-, Metallica- és Blind Guardian-nóták.

A hatos számú Burden Of Grief album 2014. július 18-án jelent meg, 'Unchained' címmel, szintén a Massacre Records jóvoltából. Ez, a negyven perces, kilenc számos album - amit szintén Dan Swanö mixelt és maszterizált - három különböző stúdióban került rögzítésre, Kassel- és Lipcse-szerte.

A Burden Of Grief legutóbbi, hetedik nagylemeze Kristian Kohlmannslehner hangmérnök közreműködésében született meg, a Kohlekeller Stúdió falai között. A lemezborítót a híres Jan Yrlund (Darkgrove Design) készítette. Az 'Eye of the Storm' - ami a 2014-es 'Unchained' folytatása - egy "brutális és thrash-es, gyilkos groove-okkal és lágy akusztikus témákkal, valamint klasszikus ikergitár-szólókkal és Hammond-játékkal felszerelt" melodic death metal album, ami a Massacre Records jóvoltából jelent meg, 2018. május 4-én, normál CD-n, limitált LP-n és digitális formában.

A Burden Of Grief jelenlegi, megfogyatkozott felállása így néz ki:

Florian Bauer - basszusgitár
Philipp Hanfland - gitár
Mike Huhmann - ének

A Burden Of Grief háza tájáról friss hírek: www.burdenofgrief.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [651. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás