Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [654. rész]


2021-10-16

Himalájai doom-folk zene... Ha esetleg nem tudnád, miről van szó, itt megismerheted a műfajt.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 654. rész

HARUL VINAY - 'A Beginning (Mountain Home)'

Harul Vinay egy 22 éves indiai gitáros / zeneszerző, aki Shimla himalájai városából származik. Lévén Vinay egy természetileg lélegzetelállító helyen él, zenéjére is elsősorban ez a tényező hat leginkább.

"Zeném célja, hogy előhozza a Nyugat-Himalája pásztori, folklór, sámáni és atavisztikus integritását; méghozzá különféle, akusztikusan sokszínű, atmoszférikus zenei hangképek révén, fejet hajtván a természet és annak számos formája előtt" - nyilatkozta Vinay, akinek szóló-projektje 2020 szeptemberében debütált, az 'A Beginning (Mountain Home)' című szerzeménnyel.

A bemutatkozó dalban Vinay gitározik; az ütős hangszerek mögött pedig Ankit Bhola ül. Ney hangszeren két török zenész, Sinem Hondoroğlu és Ercan Irmak játszik.

Vinay első teljes albuma 2021. október 22-én jelenik meg, 'भराड़ी घाट / Bharari Ghat' címmel. Az előadó közleménye szerint ez a lemez sötétebb hangvételű anyag lesz a debütáló dalhoz képest - konkrétan ezen az albumon alakul ki a "Himalayan Doom Folk" zenei stílus.

Az új album egyes dalait már meg is lehet hallgatni; a kiadvány pedig elő lehet rendelni a Bandcamp-en.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [654. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás