Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [658. rész]


2021-10-30

Halloweeni különkiadás!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 658. rész

GORGON - 'Entrancing Cemetery'

A Gorgon egy francia szimfónikus death / black metal banda, amit Christophe Chatelet gitáros-énekes alapított 1991-ben.

Chris az első évben változó felállással működtette a projektet, 1992-ben pedig két koncertet adott (az olasz O.I.D. és Sadist együttesek előzenekaraként), melyek során valódi vérrel locsolta a közönséget. Klasszikussá vált debütáló demó-lemezét 'Call from Unknown Depths' címmel adta ki abban az évben.

1993-ban az olasz Wounded Love Records kiadó megosztotta a Gorgon első hivatalos, három számot tartalmazó EP-jét, ami az 'Immortal Horde' címet viseli. Ezt követően a banda olyan csapatok társaságában adott koncerteket, mint a svájci Samael és Exulceration, valamint a francia No Return és Mercyless. A koncertek egyikén a Samael felfedezte a Gorgon másod-gitárosát, aki rögtön át is igazolt a svájciakhoz, ahol Kaos néven vált ismertté a későbbiekben.

1994-ben a Gorgon headlinerként adott koncertet Olaszországban, a helyi Opera IX zenekarral. Ezt követően vették fel első nagylemezüket egy teljes felállással: ez volt a 'The Lady Rides a Black Horse', ami CD-n 1995-ben jelent meg. A malajziai East Gothic Productions kiadó kazettán is megjelentette ez az anyagot 1997-ben; 2010-ben pedig újabb CD-reissue volt esedékes (az angol Todestrieb Records által, bónuszokkal kiegészítve, új borítóval ellátva). Végül 2017-ben jelent meg az első bakelites verzió, köszönhetően a mexikói Rex Bagude Productions kiadónak.

1996-ban, egy szabadtéri koncert alkalmával (ahol többek között fellépett az Aggressor is) a Gorgon koncertjét 17 perc után félbe kellett szakítani, mivel a közönség nem tudta elviselni a töménytelen mennyiségű vért, ami a színpadról áradt. Még abban az évben megjelent a 'Reign of Obscenity' című második nagylemez, amit CD-n a Dungeon Records kiadó gondozott. 1997-ben a szlovák Osiris Productions jelentette meg a kazettás verziót.

A Gorgon harmadik sorlemeze, a 'The Jackal Pact' (1998) már egy CD-ROM szekciót is magában foglalt (videoklipekkel, fotókkal, dalszövegekkel, biográfiával felszerelve), ami meglehetősen ritkaságszámba ment akkoriban ebben a zenei műfajban. A 'The Jackal Pact' egyik dala nem mellesleg felkerült a franciai metal-magazin, a Mundzuk Association egyik válogatás-CD-jére.

A Gorgon feloszlása előtti utolsó album, a 'The Spectral Voices' 2000-ben jelent meg. Ennek egyik érdekessége, hogy a lemez borítóját az Anorexia Nervosa dobosa tervezte; két dalban pedig skótduda-játék is hallható. A francia Black And Dark Mansion kiadó ekkoriban jelentetett meg egy 'At the Memory of the Past' című Gorgon válogatás-kazettát is. A banda emellett számos francia magazin és lemezkiadó promóciós váltogatás-anyagán is szerepet kapott (Metal Action, Apocalyptic Productions, Nightfall Records, Morbid Metal Records, Lapide Productions, stb.).

A Gorgon utolsó koncertjét 2001. november 30-án adta.

Tíz év csendet követően, 2011-ben megjelent egy 'Evoking the Ancient Forces of Gorgon' című válogatás CD, amit a mexikói Rex Bagude Productions kiadó neve jegyez. Szintén ekkor jelent meg egy korábban ki nem adott split-lemez, amit az Ordo Templi Aeternae Lucis projekttel közösen alkotott meg a Gorgon még az aktív időszakban.

A valódi visszatérést a 2019-es év hozta el: a Gorgon "eddigi legfeketébb albumával" jelentkezett, ami a 'The Veil of Darkness' (Osmose Productions) címet viseli. Vendégként ezen az albumon az olasz Cadaveria, Hreidmarr és Jon (B.M.H.) szerepeltek. A hivatalos banda felállás egyetlen tagja immáron maga Chris maradt, de egy session-dobos is besegített a munkálatokba. Az album CD-n és LP-n is megjelent az Osmose Productions kiadónak köszönhetően.

2020 novemberében a Gorgon bejelentette, hogy a hatodik teljes értékű nagylemez a következő év júniusában jelenik meg, 'Traditio Satanae' címmel. Ezt a stúdióalbumot szintén az Osmose Productions kiadó gondozza.

További infók, friss hírek: www.facebook.com/gorgonofficial


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [658. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás