Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [659. rész]


2021-11-03

Az epikus-fantasztikus metalzene jelenkori legkiválóbb képviselőitől hallgatunk ma egy új nótát.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 659. rész

NÚMENOR - 'Make The Stand (feat. Hansi Kürsch)'

A Númenor egy szerb epikus power / black metal banda, ami első körben 2004 és 2005 között működött, Franconian Frost; majd 2005 és 2009 között Esgaroth néven. A jelenlegi nevén immáron 13 éve aktív a zenekar - ez idő alatt mindeddig 4 EP-t, több kislemezt és 4 nagylemezt adott ki a csapat. Aktuális stúdióalbumuk, a 'Draconian Age' 2021 márciusában látott napvilágot, az olasz Elevate Records jóvoltából.

A belgrádi Númenor zenekar a '80-as és a '90-es évek epikus heavy / power metal zenéjét ötvözi az ezredforduló előtti, skandináv black / death metal-színtér jellegzetes hang-elemeivel. Hatásaik közé sorolják például az Iron Maiden-t, a Rhapsody / Luca Turilli projektet, a Blind Guardian-t, a Bal-Sagoth-ot, de a Covenant-ot, az Arcturus-t, valamint a régi Dimmu Borgir-t és az Old Man's Child-ot.

A Númenor új lemeze, a 'Draconian Age' CD-n és digitálisan jelent meg - a rendeléseket itt lehet leadni.

"A 'Draconian Age' albumot 2018 végén kezdtük el rögzíteni. 2020 végén értük a munkálatok végére. A 'Draconian Age' nem mellesleg az első album, amit az Elevate Records gondoz. Ezt megelőzően csak egy 4 számos single-sorozattal szolgáltak a hallgatóságnak" - nyilatkozta a Númenor énekese, Marko. "Továbbá ez a második alkalom, hogy lemezborítónkat a tehetséges Dobroslav Bob Zivkovic műve fedi. Ezt a képet eredetileg a Gyűrűk ura 1984-es kiadásának borítójaként ismerhetitek. A 'Draconian Age' hangzása egyébként jóval agresszívabb, mint bármelyik korábbi munkánk; habár eleinte még az előző albumaink irányvonalát követtük. Miután azonban megíródott az első két dal, a 'Feanor' és a 'Mirror Mirror', komoly fordulatot vettek a dolgok - ez különösen a 'Where The Battle Rages On' és a 'Twilight Of The Gods' dalokon érezhető". 

"Nem mellesleg ezen a lemezen minden egyes dal a 'Make The Stand' című nyitó-szám irányzatát követi. Ez az a dal, ami Hansi Kürsch, a Blind Guardian énekese vezényletével rögzítettük. De ettől függetlenül minden nótának megvannak a maguk sajátosságai - a 'Hall Of The Mountain King' és a 'The Final Days Of Frost' például vérbeli black metal-dalok. A dalszerzés során ugyanis nagy mértékben hatottak ránk a legendás svéd és norvég black metal bandák; az Immortal, az Emperor, az Old Man's Child és a Dissection. Higyjétek el, nagyon sok időt töltöttünk a részletek kidolgozásával; de tudjuk azt is, hogy erre az albumra elsősorban azért fognak a jövőben emlékezni, mert Hansi Kürsch énekel a nyitó-dalban, ami erősen meghatározza az egész projektet. És nem mellesleg ez bandánk egyik leggrandiózusabb, legfontosabb nótája!".

Bővebb infók, hírek a bandáról a Facebookon érhetők el.


 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [659. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás