Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [666. rész]


2021-11-27

Rovatunk aktuális epizódszámához mi sem passzolhatna jobban, mint egy lehangoló és depresszív black metal-eposz.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 666. rész

SADNESS - 'Te Amé'

A Sadness egy amerikai post-black metal / blackgaze projekt, amit egyetlen tag, a mexikói származású multi-instrumentalista / énekes, Damián Antón Ojeda alkot.

Ojeda 2014-ben keltette életre a Sadness-t - azóta egy illusztris diszkográfiát tett le az asztalra: a 2021-es évvel bezárólag a zenekar neve mellett összesen 18 nagylemezt, 6 EP-t, 3 demó-albumot, 4 válogatás-albumot, illetve 8 split-lemezes szereplést jegyeznek.

A depresszió, a magány és a szerelem témájával foglalkozó Sadness a nemzetközi post-black metal / blackgaze színtér egyik pionír előadójává vált az évek során. Ojeda zenéjét "fele ambient / fele metal" stílusjelzővel is illetni szokták, de alapvetően a sajátos atmoszférákon és a hangzásbeli összképen van a hangsúly a projekt minden dalában és albumán.

A mindössze 24 éves Damián Antón Ojeda nem mellesleg számos más, egyszemélyes black metal-projektet működtet a Sadness mellett: az ő nevéhez fűződik többek közt az underground körökben hasonlóan sikeres Life és Left Alone..., a Liminal Dream, a Kaskasia, a Born Of Abomination, valamint a post-rock stílusban utazó A Nightlit Poesy, Aevilian, Comforting, Evocative Atmosphere, Ser és Évval is. Az előadót és munkásságát az ezen a linken található közösségi oldalakon lehet követni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [666. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás