Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [667. rész]


2021-12-01

Kelet-Európa is tartogat igazán komoly tehetségeket a rockzenei színtéren - erre itt az egyik legjobb példa!
 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 667. rész

BLOODY HEELS - 'Criminal Masterminds'

A '80-as évek stílusát idéző, lett hard rock banda, a Bloody Heels zenéjét illetően "a CrashDïet és a Crazy Lixx közötti hiányzó láncszemként" jellemezhető. A Riga városából származó csapat 2012-ben alakult; ezután két single-dalt / videoklipet mutattak be és egy EP-t adtak ki; valamint körbeturnézták a Baltikumot és Európa nagy részét. A fentebb említett mini-album 2014-ben jelent meg, 'Summer Nights' címen; 2017 májusában pedig eljött az idő, hogy a csapat (független gondozásban) kiadja debütáló nagylemezét, a 'Through Mystery'-t.

"Rengeteg munkát és időt fektettünk debütáló albumunk megírásába és felvételébe. Célunk az volt, hogy elérjük a számunkra tökéletes hangzást és feelinget. Az albumot sikerült totális összhangba hozni: vannak rajta gyorsabb és keményebb számok, de nem hagytuk ki a lassabb, dallamosabb nótákat sem. Összességében egyértelműen a '80-as évek köszönnek vissza ezekben a dalokban; de ettől függetlenül ez egy modern rock-album" - közölte annak idején a banda.

A zenekar már 2018 elején meg is kezdte második nagylemeze munkálatait. Időközben azonban az egyik alapító, Chris Flint kilépett a bandából; utódját, Gunn Everett basszusgitárost pedig néhány hónapja találták meg. Everett mellett Vicky White énekes, Harry Rivers gitáros és Gus Hawk dobos alkotja a banda felállását.

A Bloody Heels második, 'Ignite the Sky' című nagylemez - ami saját bevallás szerint "Dark AOR" stílusban fogant - 2020. július 10-én jelent meg, a Frontiers Music Srl kiadó jóvoltából.

"Az 'Ignite the Sky' albumon vannak igazán súlyos nóták, de ugyanakkor rengeteg dallamos, harmonikus téma és bombasztikus refrén is fellelhető rajta. Jómagam szeretem "Dark AOR-nak" hívni ezt a műfajt; haha! Hogy őszinte legyek, beledobtunk a közösbe mindent, amit zeneileg kedvelünk... De egyvalami biztos: korábban még sosem éreztük magunkat ilyen "közel" semelyik dalunkhoz annyira, mint ezekhez a nótákhoz" - nyilatkozta Vicky White.

A nagylemez első ízelítőjeképpen a 'Criminal Masterminds' című single-dal hivatalos videoklipjét osztották meg.

"A 'Criminal Masterminds' minden bizonnyal az eddigi legkeményebb nótánk. Egyben ez volt az egyik utolsó tétel, amit megírtunk erre a lemezre - konkrétan egy hónappal azelőtt, hogy stúdióba vonultunk volna. Jómagam és Harry a próbatermünkben vártuk, hogy megérkezzenek a többiek; addig pedig különböző gitár-hangolásokkal és -témákkal kísérletezgettünk, mígnem megszületett a 'Criminal Masterminds' fő riffje. Aztán megjött Gus és Gunn; a többi pedig történelem... Ez tehát egy olyan dal, ami mindössze néhány órán belül született meg. Azért választottuk ezt első single-nek, mert érzésünk szerint tökéletesen jellemezi a Bloody Heels zeneiségét. Kemény és ütős, de ugyanakkor végtelenül dallamos; bombasztikus refrénnel és harmóniával van felszerelve. Persze némileg eltér attól, amit korábban műveltünk, de attól mi még nem hagytuk cserben saját magunkat! Ezt a videoklipet Ivo Skanstins rendezővel és az ő stábjával forgattuk, ami nem is volt eldöntendő kérdés, mivel korábban már két kisfilmet is készítettünk ezzel a csapattal, és nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel. Ivo jól ismer minket, és mi is jól ismerjük őt. Mindössze egy nap alatt forgattuk le ezt a klipet, tavaly októberben, egy nappal európai turnénk kezdete előtt. Ez kétségkívül egy mágikus nap volt számunkra! Hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett a videó elkészültében, és önkéntesként feláldozta idejét és tehetségét. Forgatás közben rettentően hideg volt kint, és a ránk zúduló víz csak még fagyosabbá tette a környezetet, de szerencsére egyikőnk sem betegedett le, és 48 óra múlva el tudtunk indulni turnézni. Lévén mindannyian tudjuk, mi folyik jelenleg a világban, remélhetőleg fel tudunk dobni egy pár embert ezzel a dallal és videoklippel. Ne feledjük, hogy mindannyiónk célja és lelke közös most, és csak együtt tudunk kimászni ebből a zűrzavarból! Maradjatok otthon, vigyázzatok magatokra és legyetek pozitívak a jövőre nézve" - közölte White.

Bővebb infók, hírek a Bloody Heels-ről a Facebookon érhetők el.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [667. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás