Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [668. rész]


2021-12-04

Ma egy tehetséges fiatal együttes borzolja a kedélyeket.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 668. rész

POLYPHIA - 'Finale'

A Polyphia egy texasi rockbanda, amit 2010-ben alapítottak Plino városában. A kezdetekben különböző feldolgozásokat adtak elő a bandatagok gitáron - ezeket osztották meg a YouTube-on.

Mainstream-státuszba akkor lépett a Polyphia, amikor a YouTube-on megjelent és elkezdett terjedni 'Impassion' című számuk gitáros playthrough-videója. Ez a dal végül a csapat 'Inspire' (2013) című debütáló EP-jére került fel. A Polyphia azóta sem vesztett népszerűségéből - rendszeresen bonyolítanak le sikeres turnékat Amerika-szerte (mindeddig olyan zenekarok társaságában turnéztak, mint a Periphery, a Between The Buried And Me és az August Burns Red).

Nem mellesleg pedig olyan előadók fordultak meg vendégként a Polyphia egyes albumain, mint Jason Richardson (ex-Chelsea Grin, ex-Born Of Osiris, ex-All Shall Perish, All That Remains), Aaron Marshall (Intervals), Mario Camarena és Erik Hansel (Chon), Yvette Young (Covet), Rick Graham, Nick Johnston, Jakub Żytecki, Lewis Grant, Ichika Nito és Mateus Asato.

A banda hatásai között több különféle műfajt említenek, de elsősorban a "progresszív metal" kategóriába sorolják őket a kritikusok. Eleinte egyfajta shred-orientált projektként működtek, de a későbbiekben egyre inkább dallamosabbá vált a zenéjük. Első, 'Muse' című nagylemezükre - saját bevallás szerint - nagy hatással voltak bizonyos pop- és rap-előadók is.

Bővebb infók, friss hírek: polyphia.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [668. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás