Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [671. rész]


2021-12-15

Ismét itt egy bizonyíték arra, hogy Kelet-Európa milyen kiváló tehetségeket rejteget.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 671. rész

IGNEA feat. ERSEDU - 'Mermaids'

Az Ignea egy Helle Bogdanova énekesnő által vezetett kijevi szimfónikus / progresszív metalbanda, némi közel-keleti folk-beütéssel. A 2011-ben Parallax néven alakult együttes tulajdonképpen az első ukrán metalzenei formáció, ami ún. "orientális metalzenét" játszik. A csapat 2013-ban vette fel debütáló EP-jét, 'Sputnik' címen; majd később kiadták a 'Petrichor' című single-t, amiben nem más, mint az Orphaned Land ex-gitárosa, Yossi Sassi vendégeskedett. 2015-ben - immáron Ignea néven - jelentették meg az 'Alga' című dalt, ami a hazájukat védő krími tatárok tiszteletére íródott (ez volt az első daluk, amit egy teljes szimfónikus nagyzenekar közreműködésében rögzítettek) - a videoklipet azóta több mint 6 millióan tekintették meg. 2016 decemberében az Orphaned Land előzenekaraként lépett fel a csapat Kijevben. 2017. február 16-án megjelent az Ignea debütáló nagylemeze, a 'The Sign of Faith', ami már egy keményebb, közel-keleti folkos beütésekkel nagyobb mértékben felvértezett, filmzenei hangulatú alkotás. A banda második nagylemeze, a 'The Realms of Fire and Death' három évvel később, 2020-ban látott napvilágot. Hazájuk hivatalos zenei díjátadóján "Az év legjobb ukrán metalbandájának" nevezték ki az Igneát, köszönhetően az új album nagy sikereinek.

Ezekre a sikerekre a világhírű osztrák kiadó, a Napalm Records is felfigyelt, akik 2021-ben világraszóló lemezszerződést kötöttek az Igneával. A csapat rögtön be is jelentett néhány nagyszabású dolgot: még ebben az évben kiadtak egy pár új single-dalt, majd pedig 2022 elején megjelenik a sokak által várt harmadik nagylemez!

Helle Bogdanova énekesnő így nyilatkozott: "Őszintén hiszem, hogy a Napalm Records-szal kötött kooperációból olyan szinergia fog kirobbani, aminek révén a legjobbat tudjuk kihozni az Igneából; egyúttal pedig garantáltan büszkévé tesszük új kiadónkat. Az "Ignea" szó jelentése "égés / forrongás"; és ha még hozzáadunk egy kis "Napalmot", abból csak egy hatalmas, féktelen robbanás következhet. Szóval vegyünk elő egy gyufát, és lobbantsunk lángra mindent!".

Az Ignea - felvezetvén a soron következő nagylemezt - 2021 októberében kiadott egy 'Bestia' című split-albumot, amit a szintén ukrán Ersedu együttessel közösen rögzítettek. Ezen szerepel a videoklipes 'Mermaids' című szám, ami a két előadó kollaborációjaként született meg.

Bővebb infók, friss hírek: ignea.band

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [671. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás